25 Temmuz 2014 Cuma

Mavi Kantaron Yağı Nedir Faydaları Nelerdir

Mavi Kantaron Yağı-Centaurea Cyanus Oil

Mavi Kantaron yağı halk arasında peygamber çiçeği olarakta bilinen bir bitkiden elde edilmektedir.Günümüz kozmetik dünyasında özelliklede Avrupa ülkelerinde haylice popüler ve dünya çapında marka yapmış dev kozmetik firmalarınca kullanılan bir yağdır.



Mavi Kantaron Yağı özellikle göz altı ve göz çevresi bakımında ve anti-anti inflamatuar (yani anti inflamatuar karşıtı iltihap ve ödem oluşumunu engelleyici) özellikleri nedeniyle konjonktivit oluşumunu engellemeye ve tadavi etmeye yardımcı özelliklerinden faydalanılan bir yağ olarak bilinen Mavi Kantaron yağı cilt iyileştirici ve sıkılaştırıcı olarakta kullanılmaktadır.
Yine Mavi Kantaron Yağı polifoneller,flavonoidler ve antosiyaninler açısından da oldukça zengindir.Polifoneller ciltte yağlanmayı ve yağ beesi oluşturmayı engellerken,flavonoidler ise serbest radikallerin zararlarını engelleyerek cildin erken yaşlanmasını önlemede oldukça faydalı ve etkilidir.Antosiyaninler ise özellikle kötü huylu hücre oluşumunu engelleyen çok önemli bir etken madde olup çok güçlü bir antioksidandır,özellikle mavi ve mor renklerdeki bitkilerde bulunan bu antosiyaninler cilt bakımında oldukça önemli rol oynamaktadır.
Yukarda saydığım bu üç önemli etken madde yani polifoneller,flavonoidler ve antosiyaninler mavi kantaron yağında bulunmaktadır.Şöyle detaylı bir araştırma yaptığınızda bu maddeleri içeren kozmetik ürünlerin ne kadar pahalı olduğunu daha iyi anlayacaksınız.Özellikle profesyonel ve etkili göz altı ve göz çevresi kremleri ile sıkılaştırıcı ve yaşlanma karşıtı gerçek manada etkili ve profesyonel kremler işte bu yüzden haylice pahalıdır.
Mavi Kantaron yağının kendine has ekşimsi bir kokusu olup bu koku ciltte kalıcı değildir.
Mavi Kantaron Yağı ile yapılabilecek bakımlar ile size iki tarif yazıyorum.



1-Göz altı ve göz çevresi bakımı için 10 ml.Mavi Kantaron Yağı,20 ML Pirinç Kepeği Yağı,10 ml.Soğuk Pres Üzüm Çekirdeği Yağı,10 ML.Kahve Çekirdeği yağı ve 10 ml.Atkestanesi Yağını karıştırın elde ettiğiniz bu karışımı göz altı ve göz çevresine bastırmadan yayın,özellikle her gece yatmadan önce bu uygulamayı yaptığınızda göz altı morluk,torba ve ince çizgilerdeki farkı rahatlıkla görebilirsiniz.Bu malzemelerin tamamını temin edemiyorsanızda tek başına Mavi Kantaron yağını mutlaka kullanın.

2-Genel cilt bakımı ve yaşlanma karşıtı bakım için yine 10 ml.Mavi Kantaron Yağı,20 Ml Soğuk Pres Nar Çekirdeği Yağı,10 Ml.Civan Perçemi Yağı,20 ML Kavun Çekirdeği Yağı ve 20 ML.Soğuk Pres Üzüm Çekirdeği Yağını karştırıp elde ettiğiniz bu karışımı temiz cildin tamamına boyun altı dekolte bölgesine kadar gece yatmadan önce ve gerekiyorsa sabah dışarı çıkmadan 15 dk.önce bastırmadan hafif bir şekilde cilde uygulayın.Özellikle bıyık bölgesi dediğimiz burun ile dudak arasındaki,boyun altı,alın ve diğer bölge kırşıklıkları için oldukça etkili bir uygulama olacaktır.

Bülent Ertunç

15 Temmuz 2014 Salı

Sığır Kuyruğu Çiçeği Ve Faydaları

Sığır Kuyruğu-Flos Verbasci
Sığır Kuyruğu çiçeği halk arasında Ayı otu,Öküz Pörçüğü ve Kurt Kulağı olarakta bilinir.Ülkemiz genelinde orman etekleri ve boş arazilerde bolca yetişir.Boyu 60 ile 200 cm. arasında olup yaz aylarında sarı renkte çiçek açar.Çiçekleri beş parçalı ve taç yapraklı olup bitki olarak yarı odunsu bir özelliğe sahiptir.Gövdesinin alt kısmında kül renginde tüylü ve damarlı iri yaprakları vardır.




Sığır Kuyruğu şifa olarak göğsü yumuşatmaya,ağız içi yaralarına,rahim akıntı ve iltihabına,karaciğer hastalıklarına,sinüzite,kalp ritmini düzenlemeye,romatizma ağrılarına,idrar yolları enfeksiyonlarına,zatürreye,akciğer hastalıklarına ve sinirleri yatıştırmaya faydalıdır.



Çiçek ve yaprakları kaynatılarak suyu içilir,kurutulup öğütülerek bal yada pekmeze karıştırılıp yenir.Lapası harici yaralara sarılır,öğütülen tozu açık yaralara pudra gibi serpilir,sinüzit için kaynatılıp buharına durulur.

Bülent Ertunç 
15 Temmuz 2014

10 Temmuz 2014 Perşembe

Sıraca Otu Ve Faydaları

Sıraca Otu-Scrophularia Nodosa

Sıraca otu halk arasında Çorak otu,Yapışkan ot,Sırça otu ve Pıtrak otu isimleriylede bilinden ülkemizin her bölgesinde yabani olarak boş arazilerde ve yol kenarlarında yetişen bir bitkidir.Tek sap üzerinde büyüyen bu bitkinin boyu yaklaşık 60-100cm. arasında olup yaprakları sapsız,dikenli ve çatal görünümlüdür.Yaprakların üst kısmı koyu yeşil alt kısmı ise beyz,gri renkte ve tüylüdür.Dikenleri sarı renktedir.




Sıraca otunun en faydalı kısmı kökleridir.Özellikle kulak ağrılarına,harici yaralara,ağız yaralarına,sivilcelere,pankreası düzenlemeye,karaciğer fonksyonlarını düzene koymaya,mide kramplarına,sinüzite,böbrek ve idrar yolları enfeksiyonlarına faydalıdır.

Çiçek yaprak ve kökleri kaynatılarak suyu içilir,öğütülüp bal yada pekmeze karıştırılıp yenir.Lapası harici yaralara sarılır.Çiçekleri öğütülüp dışdaki sulanmış yaralara pudra gibi serpilir.