3 Mart 2014 Pazartesi

Pamuk Ve Pamuğun Faydaları

Pamuk-Pilii Gossypii


Ülkemizin Akdeniz ,Ege ve Güney Anadolu bölgelerinde tarlalarda yetiştirilir.Buyu 1 ile 1,5 metre arasında,yaprakları saplı ve 5-6 dilimli ve taç yaprak şeklindedir.Koyu sarı ve kırmızı renkte çiçek açar,çiçekten olgunşalan tohumlar beyaz renk alır ve pamuğa dönüşür.
Kabızlığa,sindirim sistemini düzene koymaya,ateşi düşüröeye,hararete,gribe,basura,cilt güzelliğine ve harici yaralara faydalıdır.
Kök ve yaprağı kaynatılıp suyu içilir,tohumlarından elde edilen yağı yemeklerde kullanıulır,yağı cilde sürülür,lifleri harici yaralarda lapa yapılarak kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder