16 Mart 2014 Pazar

Patlıcan Ve Patlıcanın Faydaları

Patlıcan-Salanum Mlogena

Patlıcan ülkemizin her bölgesinde ekimi yapılarak yetiştirilir.Mor ve siyah renkte olup bir kaç çeşidi vardır.Parlak görünümlü içi çekişrdekli ve kalın saplıdır.Yaprakları uzundur.Yaz sonunda olgunlaşan patlıcan besin değeri yüksek bir sebzedir.


Basura,pankreas tembelliğine,kansızlığa,kalp çarpıntısına,siğillere,kanı temizlemeye,idrar artırmaya,safrayı çoğaltmaya,sindirimi kolaylaştırmaya ve harici yara ve urlara faydalıdır.
Pişirilip çeşitli yemekleri yapılır.Sapları yakılıp elde edilen külü sirke ile karıştırılıp siğillere sürülür.Lapası harici yara ve urlara krem gibi sürülür.

Şeker,mide ve karaciğer hastaları patlıcanı fazla tüketmemelidirler.Ayrıca patlıcanın faydalı olanı közde veya kısık  ateşte pişirilenidir.

3 yorum:

  1. Evimizin en sevilen sebzesidir kendileri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun.Tabi mevsiminde yemenizde fayda var,bu aylarda ve kışın kurusunu yemeyi tercih edin.
      Bülent Ertunç

      Sil
    2. Evet kışın kurusu yazın tazesini tüketiyoruz. :) en saglıklısı.

      Sil