11 Şubat 2014 Salı

Muz Ve Muzun Faydaları

Muz-Banana

Muz tropikal iklimleri seven ülkemizde ise Akdeniz Bölgemizde tarla ve bahçelerde yetiştirilen 2-3 metre boylarında iri ve damarlı yaprakları olan bir ağaçtır.Meyveleri 15-20 cm. büyüklüğünde kalın kabuklu,yay görünümlü ve hoş kokuludur.Açık sarı renkli,yumuşak,lifli ve kendine has güzel bir tadı olan Muz A,B,C ve E vitaminleri ve tuz mineralleri bakımından oldukça zengin ve besleyici bir meyvedir.




Mide bağırsak yaralarına,akciğer kasılmalarına,idrar söktürmeye,mesane yaralarına,cinsel gücü artırmaya,spermi çoğaltmaya,kemikleri kuvvetlendirmeye,yorgunluğa,iltihaplı romatizmaya,göğsü yumuşatmaya,dişleri temizlemeye ve beyazlatmaya faydalıdır.

Meyvesi taze taze yenir,ezilip süt yada bala karıştırılarak yenir.Kabuğunun iç kısmıyla dişler silinir.
Muzu yemeklerden önce tüketmemek gerekir,hazmı zorlaştırır,safra ve balgamı çoğaltır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder