25 Şubat 2014 Salı

Okaliptus Ve Okaliptusun Faydaları

Okaliptus-Folium Eucalypti Globuli
Halk arasında Sulfata ağacı ve Sıtma ağacı olarakta bilinen Okaliptus  Akdeniz ve Ege bölgelerimizde ormanlarda,bataklık ve sulu arazilerde yetişir.Çok hızlı büyür ve boyu yaklaşık 20-50 metre civarına ulaşır.Gövdesi gümüş rengine yakın ve kabukludur.Gövde kabukları ince ve kahverengi renkte olup zamanla bu kabuklar dökülür.Yaprakları 3-5 cm.uzunluğunda 1-2 cm.genişliğinde açık yeşil renkte sivri uçlu ve damarlıdır.Meyveleri üzüm salkımı gibi toplu halde içi dolu nohut büyüklüğündedir.
Okaliptus nefes darlığına ve nefes açmaya,öksürüğe,böbrek ve idrar yolları iltihabına,balgam söktürmeye,kadın hastalıklarına,rahim akıntılarına,boğaz ve burun iltihabı ile sinüzite,kan şekerini düşürmeye,bel soğukluğuna,ishali ve kusmayı kesmeye,saçları güçlendirmeye ve iltihapları kurutmaya faydalıdır.

Yaprakları ve meyvesi kaynatılarak suyu içilir,yağı buhar yapılarak burna çekilir. Okaliptus yağı evde peteklerin üzerine koyacağınız cam tabak içerisindeki suya bir kaç damla damlatılarak ortamda hem mikropları kırar hemde kolay nefes almayı sağlar.Ayrıca paspas suyunun içine ilave edeceğiniz okaliptus yağı sayesinde evde mikrop kırıcı bir genel temizlik yapmanızı sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder