23 Şubat 2014 Pazar

Notut Ve Faydaları

Nohut-Cicer Anatolicum

Nohut ülkemizin her bölgesinde yetiştirilen baklagiller familyasından bir sebzedir.Bitki boyu 30-40 cm büyüklüğünde olup bahar aylarında açık sarı renkte çiçek açar.Çiçeklerden oluşan nohut taneleri önceleri yeşil renkte ve yumuşaktır olgunlaştıkça krem rengini alır.Dış kısmı ince bir zarla kaplıdır.Yabani olarak yetişen cinsi kara nohut olarak bilinen cinsi olup kara nohut daha ufak ve daha serttir.


Nohut çok besleyici bir gıdadır.Cinsel gücü artırmaya,kilo almaya,anne sütünü artırmaya,cilt güzelliğine,idrar artırmaya,sindirim sistemini çalıştırmaya,kaşıntıya,kurdeşene,çıban ve urlara,baş ağrısına,karaciğeri kuvvetlendirmeye,sarılığa,ciltteki çillere faydalıdır.

Yemeği yapılıp yenir,Lapası haricen çıban ve urlara sürülür.Öğütülüp toz haline getirilen nohut saf zeytinyağı ile ve pirinç kepeği yağı ile karıştırılıp ciltte çillere karşı ve cilt güzelliği için kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder