28 Kasım 2014 Cuma

Borlu Doğal Detarjan ETİMATİK

Dünyada İlk Ve Tek Yüzde yüz TÜRK MALI..!
Marketlerden ısrarla sorunuz.


reklamı hiç bir yerde yok...
çünkü yerli...
çünkü devletin...yani halkın...
çünkü israil menşeili temizlik ürünlerinin rakibi...
1- Eti Matik Bor Temizlik Ürünü nedir?
Eti Matik Bor Temizlik Ürünü, otomatik çamaşır makineleri için geliştirilmiş doğal borlu temizlik ürünüdür.
2- Eti Matik Bor Temizlik Ürününün bileşiminde ne vardır?
Eti Matik Bor Temizlik Ürünü içeriğini;
Boraks > %30
Sabun %15-20
Soda ≤%5
olacak şekilde boraks, sodyum, bor, oksijen, karbon ve sudan oluşan doğal bir temizlik ürünüdür.
3- Neden Eti Matik Bor Temizlik Ürünü kullanmalıyız?
Boratlar, birçok farklı şekillerde çamaşır deterjanları, ev veya endüstriyel tipi temizleyiciler ile kişisel bakım ürünleri imalatında kullanılır. Bu uygulamalarda, boratlar; leke çıkarma işlemini kolaylaştırma ve ağartma, enzimleri stabilize etme, alkali tamponlama sağlama, suyu yumuşatma ve sürfaktan olarak kullanılan malzemenin performansı artırmak gibi hizmetler vermektedir. Aynı zamanda kişisel bakım ürünlerinde bakteri ve mantarların kontrol edilmesine yardımcı olurlar.
Yeni çalışmalarda, çamaşır ve sabunlarda temizleme etkisini artırmak, kirin yüzeye yeniden yapışmasını azaltmak, daha parlak ve daha temiz giysiler için boratlar göstermektedir. Boratlar her ne kadar uzun yıllar sabun ve çamaşır tozuna dahil edilmişlerse de potansiyelleri tam olarak anlaşılamamıştır.
Eti Matik Bor Temizlik Ürünü kimyasal katkı maddesi (petrol türevleri, fosfat, dolgu maddeleri,…vs) içermemesi, doğal bir temizlik ürünü olması sebebiyle doğaya ve canlılara dost bir üründür.
4- Eti Matik Bor Temizlik Ürünü Özellikleri nelerdir?
· Doğal Temizlik Ürünü
· Fosfat içermez
· Petrol Türevi Katkı Maddeleri içermez
· Çamaşırı Yumuşatma Özelliği
· 60 °C’de Beyazlarda, 40 °C’de Renklilerde Güçlü Temizleme Performansı
· İki Performans Bir Arada
· Renkleri Soldurmadan Temizleme
· Mantar Oluşumunu Önlediğinden Koku Giderme Özelliği
· Evsel ve Endüstriyel Lekelerin Temizlenmesinde Etkili
· Doğal Hammaddeler Nedeniyle İnsan Sağlığı ve Çevre Açısından Güvenilir
5- Ön Yıkama yapmalı mıyım?
Eti Matik Bor Temizlik Ürünü leke çıkarma performansındaki başarısı sayesinde hiçbir çamaşırda ön yıkama olmaksızın iyi bir temizleme sağlamaktadır. Bu durum su, enerji ve zaman tasarrufu açısından oldukça avantajlıdır.
6- Kaç °C’de yıkamalıyım?
Eti Matik Bor Temizlik Ürünü en etkin performansı 80-90°C’de yıkadığınız beyaz çamaşırlarda 60 oC’de ve renkli çamaşırlarda 40 oC’de başarı sonuçlar elde edilmiştir.
7- Daha fazla deterjan kullanmak daha iyi temizlik anlamına mı gelmektedir?
En ideali doğru dozda deterjan kullanmaktır. Çok fazla deterjan kullanmak performansı artırmayacağı gibi az miktarda kullanmakta temizleme gücünü düşürebilmektedir. Doğru deterjan miktarına yönelik öneriler Eti Matik Bor Temizlik Ürünü paketinin üzerinde yer almaktadır.
8- Herhangi bir yardımcı ürün kullanılmadığı taktirde çamaşırlarda kan, yemek, yağ kokusu gibi farklı kalıntıların kokusuna rastlanır mı?
Eti Matik Bor Temizlik Ürünü, içerdiği bor sayesinde mikrop öldürücü (jermisit), antibakteriyel (bakteri öldürücü), antifungal (mantar öldürücü) gibi özellikleriyle doğal bir koku gidericidir. Enzimleri inhibe ederek ter, kan, yemek kokusu gibi ağır kokuları kontrol ederek kokunun ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
9- Sert ve kireçli sularda kullanmanın sakıncası olabilir mi?
Deterjanların iyi performans göstermesi için su sertliğinin (kalsiyum ve diğer metaller) azaltılmasını sağlamak gerekir. Eti Matik Bor Temizlik Ürünü bünyesinde bulunan boratlar, bağlayıcı yapılar olarak hareket ederek kalsiyum iyonu ile çözünen kompleksler oluşturarak suyun yumuşamasını sağlarlar. Eti Matik Bor Temizlik Ürünü suyun sertliğini gidermekte ve çok sert sularda bile üstün performans göstermektedir. Bu sayede makinede ekstra kireç sökücü kullanımını da ortadan kaldırarak ekonomi sağlamaktadır.
10- Çamaşırları beyazlatmada ne derece etkindir?
Eti Matik Bor Temizlik Ürünü 60 oC’de beyazlar üzerinde oldukça etkin bir performansa sahiptir.
11- Renklilerde solma ve renklerde karışma meydana gelir mi?
Ege Üniversitesi ve Eti Maden Teknoloji Geliştirme Dairesi Başkanlığınca yapılan testler neticesinde Eti Matik Bor Temizlik Ürünü renklerde karışma ve renkli çamaşırlarda herhangi bir renk solması yapmadığı ve diğer deterjanlara göre yıkama performansının 2 kat daha iyi olduğu ortaya koyulmuştur.
12- Çamaşır makinasına bir zararı olur mu?
Eti Matik Bor Temizlik Ürünü çamaşır makinanıza herhangi bir zarar vermez. Aksine suyu yumuşatıp, sudaki sertliği giderdiği için makinanızın kireçlenmesini önler ve ekstra bir kireç sökücü kullanmanıza gerek kalmaz.
13- Eti Matik Bor Temizlik Ürünü Çamaşır Suyu ile birlikte kullanabilir mi?
Eti Matik Bor Temizlik Ürünü klor ağartıcı maddeler ile güvenli bir şekilde çamaşır makinelerinde bir arada kullanılabilir.
14- Eti Matik Bor Temizlik Ürünü nerelerde test edildi?
· Ege Üniversitesi Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma-Uygulama Merkezi
· İntertek Test Hizmetleri A.Ş.
· Sentez Mühendislik Müşavirlik Arıtma San. Ve Tic.Ltd.Şti.
· Ankara Zübeyde Hanım Kadın Doğum Hastanesi
· Ankara Laundry Group
· Sincan Lokman Hekim Hastanesi
· Eti Maden İşletmesi Kurum Personelleri
· Diğer Laboratuvarlar
15- Eti Matik Bor Temizlik Ürünü başarılı olduğu test sonuçları nelerdir?
- Eti Matik Ankara Laundry Group tesislerinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen hastane, misafirhane, otel, restorant çamaşırları yıkanarak performans testine tabi tutulmuştur. Yıkamalarda Eti Matik in hiç bir katkı maddesi ilave edilmeksizin tek başına istenen temizliği sağladığı görülmüştür.
- Ege Üniversitesi Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma-Uygulama Merkezi Deney Laboratuvarları’na ve uluslararası bir laboratuvar olan İntertek Test Hizmetleri A.Ş. firmasına yıkama testleri yaptırılmış olup Eti Matik tüm testlerden başarıyla geçmiştir.
1. Leke Çıkarma Performans Testi
2. Yıkama Sırasında Köpük Yüksekliği
3. Yıkama Sonrası Kalıntı Bırakma Özelliği
4. Kumaşı Yumuşatma Performansı
5. Pamuklu Kumaşların Mukavemeti Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
6. Pamuklu Kumaşların Beyazlığı Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
7. Renkli Mamulleri Soldurma Etkisinin İncelenmesi
8. Mikroorganizma Yıkmaları Hijyen Testi
- Shanghai Institute of Quality Inspection and Technical Research Labaratuvarlarında Eti Matik aşağıdaki kimyasal testlere tabi tutulmuş ve başarıyla geçmiştir.
1. Appearance
2. Total active content
3. Quality score of nonionic surfactant
4. Total phosphoric anhydride
5. Free Alkali Content (as NaOH)
6. pH

Şerbetçi Otu Nedir Faydaları Nelerdir

Şerbetçi Otu-Humulus Lupus



Şerbetçi otu halk arasında bira çiçeği,maya otu ve ömer otu isimleriylede bilinir.Ülkemizde Marmara,Ege ve Akdeniz bölgelerimizde  bahçe kenarları,çalılık ve gölge yerlerde yabani olarak yetiştiği gibi kültüre edilerek bahçe ve tarlalarda da yetiştirilmektedir.
Yapraklarının kenarları dişli,yumuşak ve açık giri renktedir.Çiçekleri yeşil renkte olup lahana görünümlü salkım halinde sarmal bir şekildedir.


Şerbetçi otu genel olarak iştah açmak,uykusuzluk,böbrek ve idrar yolları iltihabı,rahim akıntı ve iltihabı,vücuda direnç vermek,kanı temizlemek,idrar artırmak,ateşi düşürmek ve adale kas ağrılarını gidermek için kullanılmaktadır.

Çiçek ve yaprakları kaynatılarak suyu içilir.
Şerbetçi otu fazla tüketildiğinde cinsel isteği azaltır.

15 Kasım 2014 Cumartesi

Şebboy Çiçeği

Şebboy Çiçeği-Cheiranthus Cheiri




Gece menekşesi olarakta bilinen Şebboy çiçeği park ve bahçelerde süs çiçeği olarak yetiştirilen ve boyu yaklaşık 40-50 cm. civarında dört yapraklı bir bitkidir.Baharda sarı renkte açan çiçekleri parçalı ve karanfil kokusunu andıran bir kokuya sahiptir.Çalı görünümlü bir yapıya sahiptir.

Şebboy çiçeği adet söktürmek için,böbrek ve idrar yolları iltihapları,krampar için,uykususzluk için,damar sertliği,sinir bozukluğu,damar tıkanıklığı ve vücuda dinçlik vermek için kullanılmaktadır.

Kaynatılıp suyu içilirken öğütülüp bal yada pekmeze karıştırılarakta tüketilmektedir.
BU BİTKİNİN FAZLASI ZARARLI OLUP UZMANINA DANIŞILARAK KULLANILMALIDIR..!

8 Kasım 2014 Cumartesi

Şap Nedir Faydaları Nelerdir

Şap-Potasiyum Alleminium Sulphate



Halk arasında Kantaşı olarakta bilinen şap kimyasal olarak elde edilen kristal kaya tuzu görünümünde bir maddedir.


Şap genel olarak harici kanamaları durdurmaya,ağız yaraları ve aftlara,salamura ve konserve yapımında el ayak çatlaklarında,sivilcelerde,cildi gerginleştirmek için,cinsel gücü ve isteği azaltmak için kullanılmaktadır.


Şap kanayan yaraların üzerinde toz olarak serpilir yada ıslatılıp sürülür.Ağız yarası için suda eritilip yaralı bölgeye sürülüp gargara yapılır.Şehvet ve cinsel gücü azaltmak için nohut kadar yutulur.
Suyu ile sivilceli bölgeler ve cilt silinir.

2 Kasım 2014 Pazar

Şalgam Ve Şalgamın Faydaları

Şalgam-Brassica Rapa



Tatlı Turp olarakta bilinen Şalgam turpgiller familyasından bir bitki olup,ülkemizin her bölgesinde bahçelerde ve tarlalarda ekimi yapılarak yetiştirilir.Boyu 25-40cm. arasında olasan şalgam yaprakları geniş,damarlı ve parlak olup üst yaprakları ise daha da geniş ve mattır.Bahar aylarında sarı renkte çiçek açar.Yaz sonunda olgunlaşan yumrusu turp görünümünde olup kabuğu daha ince ve tadı turptan daha tatlıdır.Tohumları sonbaharda oluşur ve bu tohumlar yuvarlak toplu iğne başı gibi ve siyah renktedir.

Şalgam özellikle nefes darlığı,astım bronşit,mide ve bağırsak tembelliği,romatizma,siyatik ve adale ağrıları,böbrek ve idrar yolları iltihapları,şeker hastalığı,cinsel gücü artırmak,sper sayı ve kalitesini artırmak,egzama,sedef ve karaciğer hastalıkları ve soğuktan dolayı çatlamış cilktler için kullanılmaktadır.

Şalgam tazeyken salatası ve yemeği yapılarak tüketilir.Sıkılarak elde edilen suyu içilir cilt bu suyla silinir.Tohumları öğütülerek sade yada bal pekmez ile karıştırılıp tüketilir.Harici olarak lapası kullanılır.

26 Ekim 2014 Pazar

Şakayık Çiçeği Ve Faydaları

Şakayık Çiçeği-Radix Paeoniae



Bozur,Ayı Gülü ve Eşek Gülü olarakta bilinen Şakayık Ege,Akdeniz,Karadeniz ve Güney Anadolu bölgelerimizde dağlık ve ormanlık alanlarda yabani olarak yetiştiği gibi kültüre edilerek park ve bahçelerde de yetiştirilmektedir.Yaklaşık 20-30 cm. büyüklüğünde ince ve damarlı bir sapı olup Mayıs-Haziran aylarında gül görünümünde ve bir kasç renkte açan çiçeklerinin ortası açık içerisi siyah renkte ve ince tohumları vardır.Kökleri yumru şeklinde koyu renkte ve kokulu olup parçalar halindedir.Bir kaç çeşit rengi vardır.


Şakayık sara nöbetleri,uykusuzluk,sinirleri yatıştırmak,ishale karşı,mide ve bağırsak yaralarına karşı,boğaz ağrılarına,adet düzensizliğine,termiye ye,nefes darlığına,rahim iltihap ve askıntılarına,sarılığa ve göz kızarıklığına karşı kullanılmaktadır.

Çiçekleri,yaprakları ve kökü kaynatılıp suyu içilir,kurutulup öğütülerek bal yada pekmeze karıştırılıp yenir.

16 Ekim 2014 Perşembe

Şahtere Otunun Faydaları Ve Kullanımı

Şahtere Otu-Herba Fumariae



Şahtere Otu halk arasında Sarılık Ot,Acı Tere,Tilki Kişnişi ve Yerçiçeği olarakta bilinir.Şahtere otu Doğu Anadolu bölgemiz haricinde Ülkemizin her bölgesinde harabeler ve boş arazilerde kendiliğinden yabani olarak yetişir.Boyu yaklaşım 15-20 cm.arasında olup yaprakları parçalı,gri ve açık yeşil renktedir.Yapraklar 2-3 parça halinde toplu olarak yetişir.Bahar aylarının sonuna doğru mora yakın  renkte açan çiçekleri yaz başında yuvarlak ve toplu halde bulunan tohuma dönüşür.Kendine has bir kokusu ve acı bir tadı olan Şahtere Otu ilkbaharda toplanıp gölgede kurutularak kullanılmalıdır.

Şahtere otu özellikle karaciğer hastalıklarına,sarılık,sedef ve egzamaya,damar sertliğine vücuttaki zehirli maddeleri,radyasyonu ve alınan kortizonu atmaya,basura,idrar artırmaya,sivilcelere,kanı temizlemeye,harici yaralara,iştah açmaya ve mide bağırsak sancılarına karşı kullanılmaktadır.

Demlenip suyu içilir,öğütülüp bal yada pekmeze karıştırılarak yenir.
ŞAHTERE OTU KESİNLİKLE KAYNATILMAMALI DEMLENEREK KULLANILMALI VE ASLA METAL KAP,KAŞIK KULLANILMAMALIDIR.CAM YADA TOPRAK KAPTA DEMLENMELİ İÇİNE METAL KAŞIK DAHİ SOKULMAMALIDIR..!

15 Ekim 2014 Çarşamba

Sütleğen Otu Ve Faydaları

Sütleğen Otu-Herba Euphorbiae



Sütleğen otu halk arasında zerana,neblut ve şebrerm otu olarakta bilinen ve ülkemizin her bölgesinde kıraç ve boş arazilerde kendilinden yetişen bir bitkidir.Yaprakları kısa saplı ve rozet şeklinde dalları sivri uçludur.Bahar aylarında sarı ve açık yeşil renkte çiçek açar.Dalları koparlıdığında içinden süt akan ZEHİRLİ bir bitkidir.

Hrici olarak romatizmal ağrılara,siğillere ve böcek sokmalarına karşı kullanılır.

Tazeyken koparılarak elde edilen sütü ağrılı bölgelere ve siğillere sürülür.Kaynatılıp suyu ilede kompres yapılır.

KESİNLİKLE DAHİLİ OLARAK KULLANILMAZ..!















12 Ekim 2014 Pazar

Kara Turp Tohumu Yağı Ve Faydaları

Kara Turp Tohumu Yağı-Horseradish Seed Oil

SOĞUK PRES SAF KARA TURP TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR

Kara Turp Tohumu Yağı isminden de anlaşılacağı üere kara turpun tohumlarından soğuk preleme (soğuk sıkım)yöntemiyle elde edilen ekstra kalite bir yağdır.Gerek Avrupa ve Amerika gerekse Uzakdoğu ülkelerinde oldukça yaygın bir çekilde dailen ve haricen saç ve cilt bakımında da kullanılan değerli yağlardan bir tanesidir.Soğuk Pres Kara Turp Tohumu yağının başlıca faydalarını sıralayacak olursak öncelikle üst solunum yollarına,özellikle akciğere ve bronşlara haylice faydalı olup öksürüğe ve soğuk algınlığna karşı etkili bir yağdır.Yine dahili tüketimlerde hazımsızlığa ve fazla kilolara karşıda kullanılmaktadır.İçeriğinde bulunan demirden dolayıda kansızlığa ve demir eksikliğine karşı günümüz Avrupa ülkeleri başta olmak üere bir çok ülkede sofralık yağ olarakta kullanılan Kara Turp Tohumu Yağı metabolizma hızını artırdığı için günlük enerji kaybınıda azaltabilmektedir.Protein açısından zengin olan kara turp tohumu yağı kasları koruma ve güçlendirme açısından kalp kasları üerinde de etkisinden faydalanılmakta olup içeriğinde barındırdığı kalsyum,potasyum,sodyum ve demir minerallerinden dolayı kanda oksijen dolaşımını artırarak hücrelerin yenilenmesinde katkı sağladığı yönünde bir çok bilim adamının beyanı vardır.

Gelelim Kara Turp Tohumu Yağının cilt ve saç üzerindeki harici kullanım ve etkilerine.Kara Turp Tohumu Yağı yukarıda yazdığım mineraller dışında vitamin olarak A,C ve K vitamini kaynaklarından olduğu için cilt üzerinde yenileyici özellikler göstererek ciltin taze ve pürüzsüz olmasına katkıda bulunmakla beraber cildi nemledirirken ciltteki pul pul olma ve deri döküntülerini önler.C vitamini fosfor ve çinko mineralleri sayesinde cildi uzun süre taze tutarken böcek ısırık ve sokmalarına karşıda güvenle kullanabilirsiniz.
Kara Turp Tohumu Yağı içeriğindeki yukarda yazmış olduğum mineraller sayesinde saç dökülmelerini önlediği gibi saçların daha hızlı uzamasınada katkı sağlarken saçta kepek oluşumunu da engeller.Sağlıklı saç için gerekli olan demir ve çinko mineralleri sayesinde saç kökleri ve saç derisini besleyerek saç kayıplarını engellemede ve geri kazanıma ilave olarak saçlara parlaklık ve canlı bir görünüm kazandırır.
Kullanacağınız yağın yukarda yaılan özelliklere sahip olması için soğuk pres kara turp tohumu yağı olmasına dikkat etmelisiniz.Unutmayınki saf yağlar etkili ve sağlıklı olan yağlardır ki bunlarda güvenilir marka altında soğuk pres yöntemiyle elde edilmelidir.Kara Turp Tohumu Yağının rengi altın sarısına yakın bir renkte berrak ve kokusuzdur.Soğuk Pres Kara Turp Tohumu Yağı aşağıdaki resimde görüldüğü gibi olmalıdır.Ciltte kısa sürede emilmeli ve yağlı bir his bırakmamalıdır.Tadı acı değil lezzetlidir.Kokusu yoktur.




Saç Bakım Yağı Tarifi:
20 ml.Soğuk Pres Kara Turp Tohumu Yağı
20 Ml.Dulavrat Otu Yağı 
20 Ml.Soğuk Pres Karpuz Çekirdeği Yağı 
Elde edilen karışım saç diplerine parmak uçları ile bastırmadan hafif masaj ile yedirilip elde bulaşan kısım saç uçlarına sürülür saçta 30-45 dk.(daha fazlada bekletilebilir)bekletilip saçlar yıkanır.

Cilt Bakım Yağı Tarifi:
20 Ml.Soğuk Pres Kara Turp Tohumu Yağı 
10 Ml.Baobab Yağı
10 Ml.Mavi Kantaron Yağı
8-10 damla Çay Ağacı Yağı

Elde edilen karışım temizlenmiç cilde az miktarda alınıp friksyon yaparak yedirilir.Uygulama gece yatmadan önce ve sabah dışarı çıkmadan 15 dk.önce yapılır.

10 Ekim 2014 Cuma

Süt Otu Nedir Faydaları Nelerdir

Süt Otu-Herba Polygalae Vulgaris

Süt otu hal karasında eşek marulu ve yılan yoncası isileriylede bilinen Ülkemizde Karadeniz,Marmara ve Trakya bölgelerimizde ormanlık alanlarda nemli yerlerde,çayırlık arazilerde kendiliğinden yabani olarak yetişir.Boyu yaklaşık 20-30cm. arasında olup yaprakları kısa saplı ve sarmaşık görünümlüdür.Bahar aylarında beyaz,mor ve mavi renklerde çiçek açar.Kökleri ise boğumludur.

Süt otu genel olarak anne sütünü çoğaltmaya,vücuda dinçlik vermeye,sinirleri yatıştırmaya,uykusuzluğa,böbrek ve idrar yollarına,gribe,nefes darlığı ve balgam söktürmeye faydalıdır.

Kaynatılarak suyu içilir,çiçek ve yaprakları kurutulup öğütüldükten sonra bal yada pekmeze karıştırılıp yenir.

Süt Otunun Resmi


1 Ekim 2014 Çarşamba

Süsen Çiçeği Ve Faydaları

Süsen Çiçeği-Rhizoma İridis

Süsen Çiçeği halk arasında İris kökü olarakta bilinen ve ülkemizin Ege,Akdeniz ve Güney Anadolu bölgelerinde ormanlık alanlarda orman içlerinde yetiştiği gibi kültüre edilerek park ve bahçelerde de yetiştirilmektedir.Süsen Çiçeği sıcak ve ılıman iklimleri seven ve soğanından(yumrusu) üretilen bir çiçek olup yaprakları mızrak görünümlü,sıralı bir şekilde ve birbirinin içinden çıkan bişr çiçektir.Bitkinin uç kısmında açan çiçekleri mavi,mor ve sarı renklerdedir.Tek sap üzerinde yetişen Süsen çiçeğinin boyu yaklaşık 30-60 cm. arasında olup menekşe kokusunu andıran bir kokuya sahiptir.Bahar aylarında açan çiçekleri lale ve zambak görünümündedir.



Süsen Çiçeği idrar yolları hastalıklarına,harici çıban ve urlara,uykusuzluğa,mide ve bağırsak gazlarına,astım,bronşit ve nefes darlığına,rahim akıntı ve iltihaplarına,sinirleri yatıştırmaya ve idrar söktürmeye faydalıdır.

Yumruları(soğanı)ezilip krem gibi harici çıban ve urlara sarılır.Yaprak ve çiçekleri kaynatılıp suyu içilir.

28 Eylül 2014 Pazar

Süpürge Otu Nedir Faydaları Nelerdir

Süpürge Otu-Erica Vulgaris

Süğpürge Otu halk arasında kuş yemi olarakta bilinen ve funda giller familyasından olan bir bitkidir.Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerimizin haricinde her bölgemizde kendiliğinde yabani olarak yol kenarları ve orman eteklerinde yetiştiği gibi kültüre edilerek park ve bahçelerde de yetiştirilmektedir.tohumları susama benzer fakat daha koyu renkte ve parlaktır.Bahar aylarında sarı ve beyaz renklerde çiçekleri açan süpürge otunun tohumları yaz sonunda olgunlaşır.Süpürgede bu ottan yapılmaktadır.



Romatizmaya,bel soğukluğuna,harici yaralara,kaşıntıya,cilt güzelliğine,böbrek ve idrar yolları enfeksiyonlarına,cilt kırışıklığına,kanı temizlemeye,rahim akıntısı ve iltihabına karşı kullanılmaktadır.

Yaprakları ve çiçekleri kaynatılıp haricen lapası kullanılır.Kaynatılıp suyu içilir,tohumları öğütülüp bal yada pekmezle yenir,Öğütülen tohumları balla karıştırılıp cilde maske yapılır.

21 Eylül 2014 Pazar

Kara Turp Tohumu Yağının Faydaları

Kara Turp Tohumu Yağı-Horseradish Seed Oil


Kara Turp Tohumu Yağı isminden de anlaşılacağı üere kara turpun tohumlarından soğuk preleme (soğuk sıkım)yöntemiyle elde edilen ekstra kalite bir yağdır.Gerek Avrupa ve Amerika gerekse Uzakdoğu ülkelerinde oldukça yaygın bir çekilde dailen ve haricen saç ve cilt bakımında da kullanılan değerli yağlardan bir tanesidir.Soğuk Pres Kara Turp Tohumu yağının başlıca faydalarını sıralayacak olursak öncelikle üst solunum yollarına,özellikle akciğere ve bronşlara haylice faydalı olup öksürüğe ve soğuk algınlığna karşı etkili bir yağdır.Yine dahili tüketimlerde hazımsızlığa ve fazla kilolara karşıda kullanılmaktadır.İçeriğinde bulunan demirden dolayıda kansızlığa ve demir eksikliğine karşı günümüz Avrupa ülkeleri başta olmak üere bir çok ülkede sofralık yağ olarakta kullanılan Kara Turp Tohumu Yağı metabolizma hızını artırdığı için günlük enerji kaybınıda azaltabilmektedir.Protein açısından zengin olan kara turp tohumu yağı kasları koruma ve güçlendirme açısından kalp kasları üerinde de etkisinden faydalanılmakta olup içeriğinde barındırdığı kalsyum,potasyum,sodyum ve demir minerallerinden dolayı kanda oksijen dolaşımını artırarak hücrelerin yenilenmesinde katkı sağladığı yönünde bir çok bilim adamının beyanı vardır.

Gelelim Kara Turp Tohumu Yağının cilt ve saç üzerindeki harici kullanım ve etkilerine.Kara Turp Tohumu Yağı yukarıda yazdığım mineraller dışında vitamin olarak A,C ve K vitamini kaynaklarından olduğu için cilt üzerinde yenileyici özellikler göstererek ciltin taze ve pürüzsüz olmasına katkıda bulunmakla beraber cildi nemledirirken ciltteki pul pul olma ve deri döküntülerini önler.C vitamini fosfor ve çinko mineralleri sayesinde cildi uzun süre taze tutarken böcek ısırık ve sokmalarına karşıda güvenle kullanabilirsiniz.
Kara Turp Tohumu Yağı içeriğindeki yukarda yazmış olduğum mineraller sayesinde saç dökülmelerini önlediği gibi saçların daha hızlı uzamasınada katkı sağlarken saçta kepek oluşumunu da engeller.Sağlıklı saç için gerekli olan demir ve çinko mineralleri sayesinde saç kökleri ve saç derisini besleyerek saç kayıplarını engellemede ve geri kazanıma ilave olarak saçlara parlaklık ve canlı bir görünüm kazandırır.
Kullanacağınız yağın yukarda yaılan özelliklere sahip olması için soğuk pres kara turp tohumu yağı olmasına dikkat etmelisiniz.Unutmayınki saf yağlar etkili ve sağlıklı olan yağlardır ki bunlarda güvenilir marka altında soğuk pres yöntemiyle elde edilmelidir.Kara Turp Tohumu Yağının rengi altın sarısına yakın bir renkte berrak ve kokusuzdur.Soğuk Pres Kara Turp Tohumu Yağı aşağıdaki resimde görüldüğü gibi olmalıdır.Ciltte kısa sürede emilmeli ve yağlı bir his bırakmamalıdır.Tadı acı değil lezzetlidir.Kokusu yoktur.




Saç Bakım Yağı Tarifi:
20 ml.Soğuk Pres Kara Turp Tohumu Yağı
20 Ml.Dulavrat Otu Yağı 
20 Ml.Soğuk Pres Karpuz Çekirdeği Yağı 
Elde edilen karışım saç diplerine parmak uçları ile bastırmadan hafif masaj ile yedirilip elde bulaşan kısım saç uçlarına sürülür saçta 30-45 dk.(daha fazlada bekletilebilir)bekletilip saçlar yıkanır.

Cilt Bakım Yağı Tarifi:
20 Ml.Soğuk Pres Kara Turp Tohumu Yağı 
10 Ml.Baobab Yağı
10 Ml.Mavi Kantaron Yağı
8-10 damla Çay Ağacı Yağı

Elde edilen karışım temizlenmiç cilde az miktarda alınıp friksyon yaparak yedirilir.Uygulama gece yatmadan önce ve sabah dışarı çıkmadan 15 dk.önce yapılır.

Karpuz Çekirdeği Yağının Faydaları

Karpuz Çekirdeği Yağı-Watermelon Oil


Karpuz Çekirdeği Yağı vitamin,mineral ve amino asitler bakımından çok zengin olan karpuz çekirdeklerinin soğuk presleme(soğuk sıkım)yöntemiyle elde edilen vücut,cilt ve saç için çok kıymetli ve faydalı bir yağdır.Karpuz çekirdeği yağı karpuz kokmaz,renk olarak çok açık turuncu altın rengine yakın bir renktedir. Günümüzde Avrupanın önde gelen gıda ve kozmetik ürün üreticilerin vaz geçemediği yağların ilk sıralarında yer alan bu karpuz çekirdeği yağını gelin daha yakından tanıyalım.
Karpuz çekirdeği yağında yüsek oranda omega-6 ve omega-9 yağ asitleri mevcut olup linoleik asit oranı %65 civarındadır.Yine karpuz çekirdeği yağı mineral olarak demir,bakır,kalsyum,potasyum,fosfor,çinko,manganez,magnezyum,niasin,
tiamin,folik asit,riboflavin,B6,pantatonik asit,B vitaminleri ve en önemliside likopen içerir.İşte bu denli zengin bir vitamin ve mineral yüklü olan karpuz çekirdeği yağı günümüz avrupasında gerek dahili olarak gerekse haricen bir çok bakım ürününde kullanılma sebebi olmuştur.Avrupanın önde gelen kozmetik ürün markaları cilt bakımı,göz çevresi bakımı,saç bakım ürünlerinin yanı sıra bebek yağlarında ana maddesi olarak karpuz çekirdeği yağını kullanmaktadırlar.
Karpuz çekirdeği yağının dahili tüketimde önemli rol oynamasının başlıca sebebi ise likopenin insan sağlığı özelliklede bütün karotenler içerisinde antioksidan kapasitesi en yüksek olmasından kaynaklıdır.Günümüz modern tıbbında özellikle kolesterol yapımında görev alan bazı enzimleri engelleyerek kanda kolseterol değerlerinin azalmasında yardımcı olduğu vurgulanmakta,en önemliside lüksek miktarda likopen alımının kardiovasküler sağlığa olumlu etkilerinin olduğu vurgulanmaktadır.Yine karpuz çekirdeği yağında mevcut olan bu likopenin kansere karşı koruma sağladığı,hücre içinde hasara yol açan tekli oksijen(oksitlenme) oluşumunu engelleyerek yada oluştuktan sonra bağlayarak etkinlik gösterdiği ve organizma içinde karsinojen oluşumunu baskıladığı vurgulanmaktadır.
Likopenin osteoporoz etkisini geciktirici ve meme kanseri olasılığını azaltıcı etkisininde meme dokusunda likopen artışyla ilişkili olduğunu vurgulayan bir çok uzman karpuz çekirdeği yağının dahili olarak tüketimini tavsiye etmektedir.Yine karpuz çekirdeği yağının sperm kalitesini artırıcı yöndeki etkilerinide göz ardı etmemek gerekir.
Karpuz çekirdeği yağı ciltte haricen bakım amaçlı kullanımda cildinizde hızla emilime uğrar ve kesinlikle yağlı bir his uyandırmadan cildin nemlenmesini sağlar.Bu ciltte yağlı bir tabaka oluşturmama özelliğinden dolayı karpuz çekirdeği yağı dünya genelinde KURU YAĞ olarak anılmaktadır.Bu sebepten dolayıda yağlı ciltlerde dahil olmak üere tüm cilt tiplerinde kullanılan vazgeçilmez bir yağdır.Özellikle akneli ciltlerde akne tedavisinin yanı sıra,güneş ışıklarının sebep olabileceği serbest radikal bazlı hasarlar ve cilt yaşlanmasını azaltmakta,cildin elastikiyetini artırarak,hiper pigmentasyon sağlayıp kırışıklıkların azalması ve önlenmesinde yardımcı olarak cildin daha genç görünümüne yardımcı olur.Sebum tabakasında oluşan yağlı kir tabakası akne oluşumunu sağlamaktadır,karpuz çekirdeği yağı hızlı emilimi sayesinde gözenekleri tıkamadan bu tabakaya ulaşarak akne oluşumunu engellemede büyük rol oynar.Mevcut aşırı açık gözeneklerin kısa sürede tekrar normal düzeye gelemsinde de bu özelliğinden dolayı katkı sağlayan karpuz çekirdeği yağı yine saçlarda özellikle saç derisini ve saçı nemlendirerek saç dersinde oluşan bir çok sıkıntıya karşı ve saçlarda özellikle buklelerin korunmasında yardımcı olduğu gibi içeriğindeki B vitaminleri sayesinde de saç köklerine destek olabilmektedir.



Karpuz Çekirdeği yağının entetik ürünlerde olduğu gibi yan etkileri yoktur.

KARPUZ ÇEKİRDEĞİ YAĞI İLE İLGİLİ BAZI TARİFLER:

Doğal Bebek Yağı Yapımı:
20 ml.Soğuk Pres Karpuz Çekirdeği Yağı
10 ml.Soğuk pres üzüm çekirdeği yağı
10 ml.Avakado yağı 
20-30 damla isteğe bağlı olarak koku amaçlı papatya,portakal yada sevdiğiniz başka bir esansiyel yağ ilave edebilirsiniz.

Olgun,Yağlı,Akneli,Kuru Ciltler için ve Kırışıklıklar için tarif:

20 ml.Soğuk Pres Karpuz Çekirdeği yağı
10 ml.Avakado Yağı
5 ml.Kabak Çekirdeği Yağı
10ml.Soğuk Pres üzüm çekirdeği yağı
5 ml.Biberiye Yağı 

Saç Derisi Ve Saç Bakım Yağı :
20 ml.Soğuk pres karpuz çekirdeği yağı
20 ml.Dulavrat otu yağı
20 ml.Jojoba Yağı
20 ml.Aloe Vera Yağı 

Soğuk Pres Karpuz Çekirdeği Yağı www.baobabyagi.gen.tr adresinden temin edilebilir.

12 Eylül 2014 Cuma

Sümbül Çiçeği Ve Faydaları

Sümbül Çiçeği-Hyacinthus Orientalis


Sümbül çiçeği ülkemizde Ege,Akdeniz ve Güney Anadolu bölgelerimizde yüksek rakımlı orman ve açık alanlarda kendiliğinden yabani olarak yetiştiği gibi park ve bahçelerde kültüre edilerekte yetiştirilmektedir.Boyu 20-25 cm. tek sap üzerinde ve soğandan yetişen sümbül baharda salkım halinde çiçek açar.Çiçekleri altı parçalı ve tek sap üerinde olup çeşitli renkleri vardır.Çok hoş bir kokuya sahip olan çiçekler oldukça narindir.




Sümbül Çiçeği çok kuvvetli bir antiseptik olup yumruları(soğanı) ve çiçekleri ayrı özelliktedir.Yumruları harici ur,çıban ve yaralarda kullanılırken çiçekleri ise;cinsel gücü artırmaya,iştah açmaya,vücuda kuvvet vermeye,bel soğukluğuna,saç dökülmesine,sarılığa ve karaciğer hastalıklarına,idrar yolları enfeksiyonlarına,uykusuzluğa,nefes darlığı ve sinir sistemine faydalıdır

3 Eylül 2014 Çarşamba

Su Teresi Nedir Faydaları Nelerdir

Su Teresi-Nasturtium Officinale



Su teresi halk arasında Çünk,Cırcır,Kar Dumanı,Acı Gerdeme ve Sezap isimleriylede bilinen ve ülkemizin her bölgesinde temiz dere kenarlarında sulak arazilerde yetişen oldukça faydalı bir bitkidir.Boyu yaklaşık 40-50 cm. arasında olan Su Teresinin yaprakları koyu yeşil renkte,tüylü ve dörtlü taç şeklinde olup beyaz renkte çiçek açar.Kendine has ve keskin bir kokusu vardır.Su Teresi vitamin ve madensel mineraller bakımından oldukça zengin olup bünyesinde fosfor,iyot,demir ve kükürt gibi bir çok faydalı minerali barındırır.

Su teresinin başlıca faydaları ise şunlardır;
Vücuda kuvvet vermeye,cinsel gücü artırmaya,karaciğer yetmezliğine,romatizmaya,mide ve bağırsak gazlarına,vücuttaki zararlı toksit maddeleri atmaya,bağırsak parazitlerini yok etmeye,şeker hastalığına,saç dökülmelerine,cilt hastalıklarına,kanı temizlemeye,üst solunum yolu hastalıklarına ve parkinson hastalığına özellikle el titremeleri ve unutkanlığa faydalıdır.

Su teresinin tazesi salata yapılarak yenir,lapası harici olarak romatizmal ağrılara,kurutulmuş su teresinin çayı yapılıp içilir suyu ile saçlar ve cilt yıkanır.

1 Eylül 2014 Pazartesi

Susam Ve Susamın Faydaları Nelerdir

Susam-Sesamun İndicum

Susam ülkemizin İç Anadolu,Ege,Akdeniz ve Güney Anadolu bölgelerinde tarla ve bahçelerde ekimi yapılarak yetişirilir.Bitki boyu yaklaşık 1-2 metre arasında olup,bahar aylarında beyaz renkte çiçek açar.Yaz sonunda oluşan tohumları aynı zamanda meyveleridir ve açık kahve renginde kabuklu ve boyu 2-3 mm. civarındadır.Kabukların iç kısmındaki meyveler ise açık sarı renkte olup sivri uçludur.Bu meyveler oldukça yağlı kendine has koku ve lezzete sahiptir.Besin değeri çok yüksek ve yağlı olan bu meyveler başta çörek ve börekler olmak üzere mutfakta bir çok yiyecekte kullanılır.




Mide bağırsak ağrılarına,gazlarına,vücuda kuvvet vermeye,sinir sistemine,kalp hastalıklarına,nefes darlığına,cinsel gücü artırmaya,kilo almaya,şeker hastalığına,adale kas ağrıları ve romatizmal ağrılara,saçları güçlendirmeye ve cilt güzelliğine faydalıdır.

Tohumları hamur işlerinde çeşni olarak kullanılır,öğütülüp bal yada pekmezle yenir.Tohumları sıkılara elde edilen soğuk pres susam yağı sofralarda kullanılır,içilir,saç ve cilt bakımında kullanılır.

25 Ağustos 2014 Pazartesi

Söğüt Ağacının Faydaları

Söğüt Ağacı-Salix Alba



Söğüt ağacı ülkemiin her bölgesinde dere kenarları,park bahçelerde,sulak arazilerde yetiştirilen bir ağaçtır.Boyu 5 ile 10 metre arasında olan söğüt ağacının kabukları kül renginde iç kısımları ise açık mat sarı renktedir.Yaprakları 2-3 cm. büyüklüğünde yeşil renkte damarlı ve uçları sivri olan söğüt ağacının yaprakları ve kabukları ayrı işlevler görmektedir.

Söğüt ağacı doğal antibiyotik etkiye sahiptir.Sinir sistemi bozukluklarına,astım,bronşit ve nefes darlığına,gribe,ateşi düşürmeye,siğillere,harici çıban ve urlara,romatizma,siyatik ağrılarına,kabızlığa ve harici kanamalara faydalıdır.

Kabukları ve yaprakları kaynatılıp suyu içilir,kabukları kurutulup öğütüldükten sonra bal yada pekmez ile yenir,yakılarak elde edilen külü saf zeytin yağı ile karıştırılıp ağrılı bölgelere sürülür.

SÖĞÜT AĞACI VİDEOSU

23 Ağustos 2014 Cumartesi

Soya Fasulyesi Ve Faydaları

Soya Fasulyesi-Soya Hispida



Soya Fasulyesinin anavatanı Amerika kıtası olmasına karşın ülkemizde de Akdeniz,Ege,Güney Anadolu  bölgelerinde sıcak iklimlerde yetiştirilmektedir.Besinde değeri çok yüksek olan Soya Fasulyesi etten fazla besleyici ve faydalı bir bitki olup bezelyeye benzeyen oval,yassı ve parlak meyvesi taze olarak fazla kullanılmaz daha siyade kurutulmuş hali tercih edilir.Et değerinde protein ihtiva eder.Çok yağlı olan meyvelerinden elde edilen yağı yemeklerde ve salatalarda kullanılmaktadır.



Başlıca faydalarını şöyle sıralayabiliriz;vücuda kuvvet vermeye kötü kolestereolü düşürmeye,damar tıkanıklıklarına,damarları açmaya,sinir sistemini düzene koymeye,cinsel gücü artırmaya,saçları kuvvetlendirmeye,yaşlanmayı geciktirmeye,saç dökülmelerine,kan akışını hızlandırmaya,hücre yenilemeye,zihin yorgunluğuna,karaciğer fonksiyonlarını düzene koymaya,cilt güzelliğine,kas geliştirmeye,adale ve kas ağrılarına faydalıdır.


Soya yağı sofralarda kullanılır,tohumlarının yemeği yapılıp yenir,tazesinin sütü elde edilip içilir,öğütülüp bal yada pekmele yenir,lapası haricen ağrılı bölgelere sarılır.

22 Ağustos 2014 Cuma

Somak(Sumak) Ve Faydaları

Somak-Folium Fhois Coriariae




Somak halk arasında sumak,tatari,tutum,mavru,tetere,tadım,teti ve tırımlı gibi çeşitli isimlerlede bilinen ülkemizin genel olarak her bölgesinde yabani olarak yetiştiği gibi kültüre edilerek tarlalarda da yetiştirilir.Çalı görünümlü ve 3-4 metre boyunda bir bitki olup daha çok ılık ilkimleri,kurak ve güneşli bölgeleri sever.Yaz kış yapraklarını dökmez,yaprakları tüylü,kenarları tırtırtı açık yeşil ve kül rengindedir.Çiçeklerini yaz başında açar Ağustos ayından itibaren üzüm salkımı gibi mercimek büyüklüğünde meyveleri oluşur.Bu meyveler olgunlaştıkça kızar mor ve kırmızı rengi alır.Meyvelerin içi çekirdekli dışı ise şeffaf görünümlüdür.Özellikle salatalarda,mantı ve makarna yemeklerinde baharat olarak kullanıldığı gibi aşağıdaki faydalarından da yararlanılır.
Sumak çok güçlü antiseptik etkiye sahip olup,iştahsızlığa,hazmı kolaylaştırmaya,şeker hastalığına,kanı sulandırmaya,ateşi düşürmeye,soğuk algınlığı ve gribe,gözü güçlendirmeye,böbrek ve idrar yolları iltihap ve kumuna,göz nezlesine,romatizma ve adale kas ağrılarına faydalıdır.




Tohumları öğütülüp yemeklerde kullanılır,kaynatılarak suyu içilir,suyu harici olarak ağrılı bölgelere sürülür,yaprakları kurutulup demlenerek çay gibi içilir.

21 Ağustos 2014 Perşembe

Soğanın Faydaları

Soğan-Allium Cepa
 Soğan ülkemizin her bölgesinde tarla ve bahçelerde yetiştirilen ve bir kaç türü olan temel besin kaynağı olan sebzelerdendir.Yaprakları yeşil ve kaygan,olgunlaşan yumrusu yuvarlak ve oval şeklinde olup bir kaç çeşidi vardır.Tohumları sonbaharda olgunlaşır bu tohumlar yuvarlak ve 3-4 mm. büyüklüğünde olup baş soğan bu tohumdan elde edilir.Taze yeşil soğan ise arpacık yada ıska denilen 1-2 cm. büyüklüğündeki tuhum soğandan elde edilmektedir.




Soğan gıdaların baş tacı olarak bilinir ve sofralarımızdaki hemen hemen her yemeğin içinde ve salatalarda yer alan temel gıda maddelerindendir.Binlerce yıldır her derde deva olarak kullanılan soğanın başlıca faydaları ise şunlardır;vücuttan toksinleri atmaya,cilt güzelliğine,kan pıhtılaşmasını önlemeye,akciğer ve karaciğer hastalıklarına,harici ur ve çıbanlara,kıl dönmelerine,diş etlerini beslemeye,astım bronşite,cinsel gücü artırmaya,iştah açmaya,böbrek ve idrar yolları enfeksiyonlarına,romatizma,adale ve kas ağrılarına,zihin yorgunluğuna,unutkanlığa ve vücutta hücre yenilemeye faydalıdır.

Pişirilip yemeği yapılır,sıkılarak suyu içilir,salatalarda yenir,pişirilip lapa halinde çıban ve urlara sarılır,tohumu bal yada pekmezle yenir

20 Ağustos 2014 Çarşamba

Sinameki Yaprağı Ve Faydaları

Sinameki Yaprağı-Folium Sennae



Sinameki ülkemizde yetişmez ana vatanı Kuzey Afrika,Hindistan,Uzakdoğu ve Arabistandır. Dağlarda ve yarı çöl topraklarda yabani olarak yetişir.Bitkinin boyu yaklaşık 3 metreye kadar çıkar.Yaprakları elips şeklinde 2-3 cm.boyunda ve ikisi üçü bir arada olur.Griye çalan açık yeşil renkte olan sinameki yaprakları ince ve narin bir yapıya sahiptir.Sonbaharda çiçek açan sinameki çalı görünümlü çok yıllık bir bitkidir.

Sinameki doğal müshil olup,hazımsızlık,bağırsak tembelliğine,karaciğeri beslemeye,kalbi güçlendirmeye,saçları kuvvetlendirmeye,saç dökülmelerine,ciltteki çatlaklara,adale kas ağrılarına,kaşıntıya ve sivilcelere faydalıdır.

Kaynatılıp suyu içilir,suyu ile saçlara friksiyon yapılır,cilt silinir,lapası ağrılı bölgelere sarılır,öğütülüp bal yada pekmeze karıştırılarak yenir.
NOT:SİNAMEKİ YAPRAĞINI FAZLA TÜKETMEMEK GEREKİR,FAZLASI MİDE AĞRISI VE HALSİZLİK YAPTIĞI GİBİ BAĞIRSAK FLORASINDA TÜYCÜKLERE ZARAR VEREBİLİR.

19 Ağustos 2014 Salı

Sinirli Ot Ve Sinirli Otun Faydaları

Sinirli Ot-Folium Plantaginis
Sinirli Ot halk arasında Ateş Yaprağı ve Boğa Yaprağı olarakta bilinen çok kıymetli bitkilerden birisidir.Ülkemizin her bölgesinde özellikle boş ve sulak arazilerde kendiliğinden yabani olarak yetişir.Boyu yaklaşık olarak 30-40 cm. arasında olup yaprakları dişli,derin parçalı,yatık tüylü,damarlı ve şerit halindedir.Yaprakların üzeinde başak şeklinde karabaş otunu anımsatan tohumları vardır.Mayıs ayında beyaz renkte çiçekleri açar.Sinirli otun başlıca faydaları ise şunlardır;
Yaraları kapatmaya,çıban ve urları tedavi etmeye,böbrek ve idrar yolları enfeksiyonlarına,kabızlığa,kanı temizlemeye,mide yaralarına,ergenlik sivilcelerine,varise,nasırları yok etmeye,astım,bronşit ve nefes darlığına,vücutta fazla yağları eritmeye ve zayıflamaya,zehirli böcek sokmalarına,diş etlerini güçlendirmeye,ağız yaralarına ve afta,verem hastalığına ve akciğer kanamalarını durdurmaya,rahim iltihap ve akıntılarına faydalıdır.

 SİNİRLİ OT SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynatılıp suyu işilir,suyu ile cilt yıkanır,yemeği yapılıp yenir,lapası harici çıban,ur ve yaralara sarılır,kurutulup öğütüldükten sonra bal yada pekmeze karıştırılıp yenir.
Bülent Ertunç 19.08.2014

8 Ağustos 2014 Cuma

Civan Perçemi Yağının Faydaları

Civan Perçemi Yağı-Achillea Millefolium Oil





Civan Perçemi Yağı antiiflamatuar,antiseptik,anti romatizmal,kas gevşetici,büzücü,gaz giderici ve terletici özelliklere sahip bir yağ olmasından dolayı özellikle İskandinav ülkeleri,Çin ve Orta Asya ülkelerinde haylice kullanılan özel ve nadide yağlardandır.
Civan Perçemi Yağı özellikle sivilceleri yok etmek,yağlı ciltlerde yağ fazlalığını gidermek için,yara izlerini gidermek,ciltte oluşmuş ince çizgileri azaltmak ve oluşumunu önlemek için ve özelliklede bir çok kozmetik firması tarafından göğüs bakım ürünlerinde kullanılmaktadır.Civan Perçemi Yağı aynı zamanda iltihap kurutucu özelliğinden dolayı gerek göğüs ucu enfeksiyonları ve ciltte oluşan viral enfeksiyonlarda da etkili sonuçlar vermektedir.Civan Perçemi Yağı emzirme dönemlerinde göğüs ucu çatlaklarında da kullanılabilir.
Civan Perçemi yağının keskin baharatlı ve otsu bir kokusu olup ciltte hızlı bir şekilde emilerek deri altı tabakasına geçişi kolay olduğu için diğer yağlarıda deri altına taşıma özelliği vardır.Civan Perçemi yağının rengi açık sarı,berrak ve ışıltılıdır.

Örnek Civan Perçemi Yağı bakımı:Sivilceli ve sivilce izleri için 10ml.civan perçemi yağı,5 ml.pirinç kepeği yağı,10 ml.squalene ile karıştırılıp temiz cilde gece yatmadan önce bakım yapılır.
Kırışıklıklar için 10 ml.civan perçemi yağı,10 ml.soğuk pres üzüm çekirdeği yağı ile karıştırılıp cilde tatbik edilebilir.
Göğüs bakımı için 10 ml civan perçemi yağı,10 ml soğuk pres yeşil kahve çekirdeği yağı 5 ml tarçın yağı karıştırılıp göğüslere saat yönünün tersi istikametinde bastırmadan hafif masaj yolu ile uygulanır.

CİVAN PERÇEMİ VİDEOSU 


25 Temmuz 2014 Cuma

Mavi Kantaron Yağı Nedir Faydaları Nelerdir

Mavi Kantaron Yağı-Centaurea Cyanus Oil

Mavi Kantaron yağı halk arasında peygamber çiçeği olarakta bilinen bir bitkiden elde edilmektedir.Günümüz kozmetik dünyasında özelliklede Avrupa ülkelerinde haylice popüler ve dünya çapında marka yapmış dev kozmetik firmalarınca kullanılan bir yağdır.



Mavi Kantaron Yağı özellikle göz altı ve göz çevresi bakımında ve anti-anti inflamatuar (yani anti inflamatuar karşıtı iltihap ve ödem oluşumunu engelleyici) özellikleri nedeniyle konjonktivit oluşumunu engellemeye ve tadavi etmeye yardımcı özelliklerinden faydalanılan bir yağ olarak bilinen Mavi Kantaron yağı cilt iyileştirici ve sıkılaştırıcı olarakta kullanılmaktadır.
Yine Mavi Kantaron Yağı polifoneller,flavonoidler ve antosiyaninler açısından da oldukça zengindir.Polifoneller ciltte yağlanmayı ve yağ beesi oluşturmayı engellerken,flavonoidler ise serbest radikallerin zararlarını engelleyerek cildin erken yaşlanmasını önlemede oldukça faydalı ve etkilidir.Antosiyaninler ise özellikle kötü huylu hücre oluşumunu engelleyen çok önemli bir etken madde olup çok güçlü bir antioksidandır,özellikle mavi ve mor renklerdeki bitkilerde bulunan bu antosiyaninler cilt bakımında oldukça önemli rol oynamaktadır.
Yukarda saydığım bu üç önemli etken madde yani polifoneller,flavonoidler ve antosiyaninler mavi kantaron yağında bulunmaktadır.Şöyle detaylı bir araştırma yaptığınızda bu maddeleri içeren kozmetik ürünlerin ne kadar pahalı olduğunu daha iyi anlayacaksınız.Özellikle profesyonel ve etkili göz altı ve göz çevresi kremleri ile sıkılaştırıcı ve yaşlanma karşıtı gerçek manada etkili ve profesyonel kremler işte bu yüzden haylice pahalıdır.
Mavi Kantaron yağının kendine has ekşimsi bir kokusu olup bu koku ciltte kalıcı değildir.
Mavi Kantaron Yağı ile yapılabilecek bakımlar ile size iki tarif yazıyorum.



1-Göz altı ve göz çevresi bakımı için 10 ml.Mavi Kantaron Yağı,20 ML Pirinç Kepeği Yağı,10 ml.Soğuk Pres Üzüm Çekirdeği Yağı,10 ML.Kahve Çekirdeği yağı ve 10 ml.Atkestanesi Yağını karıştırın elde ettiğiniz bu karışımı göz altı ve göz çevresine bastırmadan yayın,özellikle her gece yatmadan önce bu uygulamayı yaptığınızda göz altı morluk,torba ve ince çizgilerdeki farkı rahatlıkla görebilirsiniz.Bu malzemelerin tamamını temin edemiyorsanızda tek başına Mavi Kantaron yağını mutlaka kullanın.

2-Genel cilt bakımı ve yaşlanma karşıtı bakım için yine 10 ml.Mavi Kantaron Yağı,20 Ml Soğuk Pres Nar Çekirdeği Yağı,10 Ml.Civan Perçemi Yağı,20 ML Kavun Çekirdeği Yağı ve 20 ML.Soğuk Pres Üzüm Çekirdeği Yağını karştırıp elde ettiğiniz bu karışımı temiz cildin tamamına boyun altı dekolte bölgesine kadar gece yatmadan önce ve gerekiyorsa sabah dışarı çıkmadan 15 dk.önce bastırmadan hafif bir şekilde cilde uygulayın.Özellikle bıyık bölgesi dediğimiz burun ile dudak arasındaki,boyun altı,alın ve diğer bölge kırşıklıkları için oldukça etkili bir uygulama olacaktır.

Bülent Ertunç