27 Şubat 2014 Perşembe

Yeşil Kahve Çekirdeği Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Yeşil Kahve Çekirdeği Yağı soğuk presleme yöntemiyle kavrulmamış kahve çekirdeklerinden çıkartılan oldukça değerli bir yağdır.

Yeşil Kahve Çekirdeği Yağı temin etmek için http://www.aktarimiz.com/index.php?route=product/product&product_id=362  linkine tıklayabilirsiniz.Kapıda ödeme kolaylığı ile orjinal soğuk sıkım yeşil kahve çekirdeği yağını temin edebilirsiniz.

Yeşil Kahve Çekirdeği Yağı dünyada kozmetik sektöründe kullanılan oldukça popüler vede etkileri bilimsel olarakta isbatlanmış saf bir yağdır.Güzellik tedavisinde yıllarca Brezilyalı bayanlar tarafından kullanılan ve tercih sebebi olan bu yağ özellikle cildi arındırıcı ve selülit tedavisinde dünyanın en ünlü kaplıcalarında da kullanılmaktadır.Araştırmalar neticesinde özellikle selülit tedavisinde psikolojik etki yapmayan ve gerçek manada selülitleri tedavi eden tek yağ olarakta bilinir.
Araştırmalar Yeşil Kahve Çekirdeği Yağının terapötik kullanımlar için geniş bir yelpaze oluşturmak ve başlangıç için serbest radikal temizleyici ve  profilaktik tedavi edici özellikleri barındırmaktadır.
Yoğun nelnedirici özelliği olan Yeşil Kahve Çekirdeği yağı insan cildi ile aynı PH seviyesine sahiptir.Bu özelliğinden dolayı akneye meyilli ciltlerde akne oluşumunuda engellemektedir.Aynı zamanda egzama ve sedefli ciltler içinde ideal yağ olarak kabul edilenler arasında ilk sırada yer almaktadır.Günümüzde bir çok dünya markası kozmetik ürünlerde anti-aging formülasyon olarak kullanmaktadır.
Selülit tedavisinde nokta atışı yapan yağ olarak bilinen yeşil kahve çekirdeği yağı cildin kabarık alanlarını düzeltmek ve yağ yakmak için dünyanın en ünlü kaplıcaları ve spa salonlarının vaz geçemediği en etkili ürün olarak bilinmekte olup dünyanın bir çok ülkesinde kullanılır.
Yeşil Kahve Çekirdeği Yağı anti-inflamatuar cildi yumuşatma ve nem tutma özelliğine kavuşturup cilde son derece hafif ve ipeksi bir görünüm verir.Bu özelliğinden dolayıda olgun,kuru,yıpranmış,çatlak ve yaşlanmaya yönelik ciltler ve kuru,kırılgan yıpranmış saçlar ile bakımlı ve daha dolgun dudaklar içinde kullanılmaktadır.
Yeşil Kahve Çekirdeği Yağının yağ asidi değerleride oldukça yüksektir.
Palmik Asit %40
Linoleik Asit %38
Estearic Asit %8
Oleik Asit %8
Linolenik Asit %2
Behenik Asit %1
Palmitoelik asit %0.4

Zengin Sterolleri olan Yeşil Kahve Çekirdeği Yağının Sterolleride şunlardır :
Beta-sitosterol %43.8
Stigmasterol %22.6
Kampesterol %14.4
Delta 7 Stigmasterol %4.5
Delta 5 Avenasterol %3.7
Soğuk pres yöntemle edilen bu yağ esansiyel bakımdanda oldukça zengin olup kendine has olan o ham kahve kokusunu kaybetmez,barındırdığı kafeinden ötürü hem selülit oluşumlarını yok etmekte hemde yukarda saydığım bakımlarda kullanılan saf bir yağdır.

Yeşil Kahvede Çekirdeği yağında yoğun olarak bulunan kafeinin ve linoleik asidin etkisinden dolayı özellikle selülit sorunlarında oluşmuş olan selülitlerin giderilmesi ve oluşumunu engellemek için,dudak çatlaklarında çatlakların giderilmesi ve daha dolgun dudaklar için kullanıldığı gibi ciltte sedef ve egzama sorunlarındada kullanılmaktadır.Yine yeşil kahve çekirdeği yağında bulunan kafeinin kan dolaşımı hızlandırıcı etkileride bilinmektedir,bu sebeple hem uyarıcı etkisi hemde göz altı morlukları ve deforme olmuş göğüslerin daha dik ve dolgun görünmesinde de etkileri bilinir.Günümüzde batı ve amerikan ülkelerininde dünyaca bilinen spaların ve güzellik bakım turizminin vaz geçilme yağı olan yeşil kahve çekirdeği yağının soğuk pres(soğuk sıkım)yoluyla elde edilmesi gerekmektedir.Yeşil Kahve Çekirdeği Yağı bildiğiniz kavrulmuş türk kahvesinin aromasında kokmaz yeşil kahvenin kendine has olan kokusunu barındırır ve bu koku yağ açıkta kalsa dahi günlerce kaybolmaz.Yeşil Kahve Çekirdeği Yağının saf ve gerçek olduğunu bu özelliklerinden anlayabileceğiniz gibi yine yeşil kahve çekirdeği yağının orjinalliğini ciltte hızla emilmesinden badem rengini andıran boz renginden ve tabiki etkilerinden de anlayabilirsiniz.Yine orjinal ve saf haldeki yeşil kahve çekirdeği yağı çalkalandığında köpürür.Günümüz dünya sosyetesinin ilk tercihlerinden olan bu yeşil kahve çekirdeği yağı aynı zamanda yıpranmış ve kırılgan saçların bakımında da kullanılmaktadır.

4 yorum:

  1. Selülit için verdiğiniz tarifi uyguluyorum yeşil kahve çekirdeği yağındanmı neden bilmiyorum fakat 10 günde selülitlerde azalma ve deride sanki bir düzleştirme etkisi var.Cildimede sürüyorum günde 2-3 damla çok güzel açıkçası.Ciltte kullanırken ilave yağ eklemek lazım mı ?Ben saf halini sürüyorumda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selulit icin olan tarifini yazarmisiniz

      Sil
  2. Slim Leaf Soğuk Pres Yeşil Kahve Çekirdeği Yağını ciltte toparlayıcı olarak kullanıyorsanız soğuk pres Üzüm Çekirdeği Yağı ile birlikte kullanmanızı tavsiye ederim.Her zaman sürekli olarak sabit yağlarda soğuk pres olanları tercih edin.

    YanıtlaSil
  3. Bu gün Kanal Türkte Derya Baykalın programında Hande Polat Hanımın anlattığı yağdır Slim Leaf Yeşil Kahve Çekirdeği Yağı,tarifi uygulayın hakkaten çok faydasını göreceksiniz hem selülit sorunlarında hemde bölgesel sıkılaşmada.

    YanıtlaSil