1 Kasım 2013 Cuma

Havuç ve Havucun Faydaları

Havuç-Fructus Dauci Coratae

Ülkemizde her bölgede yetiştirilen havuç kumlu topraklarda yetişir.Yaprakları parçalı,yumuşak tüylü,pembe ve beyaz renklerde çiçek açan,meyvesi uzun ve yumru biçiminde çok az pütürlüdür.Vitamin bakımından oldukça zengindir.




Müzminleşmiş kabızlığa en iyi gelen bitkidir,bağırsak parazitlerine,vücuda dinçlik ve kuvvet vermeye,gözü güçlendirmeye,yara ve yanıklara,cilt güzelliğine,cilde canlılık vermeye,böbrek ve idrar yolları ağrılarına,kal ve damarlara,ülsere,cinsel gücü artırmaya,karaciğer hastalıklarına,rahim ağzı yaralarına ve akıntılarına,anne sütünü artırmaya,kemik erimelerine ve sesi güzelleştirmeye faydalıdır.

Tazesi meyve olarak yenilir,pişirilip yemeklerde kullanılır,suyu sıkılarak içilir,tohumları bal ve pekmeze karıştırılarak yenir.
Havucu çiğ olarak yemek çok daha faydalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder