14 Kasım 2013 Perşembe

Karpuz ve Karpuzun Faydaları

Karpuz-Citrullus Vulgaris Vatermelon

Ülkemizin he bölgesinde tarla ve bahçelerde ekilerek yetişitirilen Karpuz esasen kabak giller familyasından olup ilkbahar sonunda sarı renkte çiçek açar.Yaprakları sürüngen ve damarlı olup meyvesi yaz ortasında olgunlaşır.Meyveler top şeklinde yuvarlak içi kırmızı ve çekirdeklidir.




Kanı sulandırmaya,böbrekleri çalıştırmaya,vücuda serinlik vermeye,harareti gidermeye,ateşi düşürmeye,kemikleri kuvvetlendirmeye,sıtmaya,safra söktürmeye,balgamı kesmeye,göz nezlesine ve karaciğere faydalıdır.

Meyvesi taze olarak yenir,çekirdekleri kurutularak çitlenir,göz nezlesi için ve ateş düşürmekiçin kabukları alına koyulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder