21 Kasım 2013 Perşembe

Kayısı-Kayısı Çekirdeği ve Kayısı Yağının Faydaları

Kayısı-Prinus Armeniaca Apricot

Kayısı bilindiği üzere halk arasında Zerdali ve Mişmiş adıylada bilinen ve ülkemizde her bölgde bahçe ve tarlalarda yetişitirilir.Ağacı yaklaşık 3-6 metre boyları arasında ilkbaharda beyaz çiçekler açan yaprakları damarlı olan bir ağaçtır.Baharda meyveleri olgunlaşmaya başlar ve yeşil renkten olgunlaştıkça sarı renge dönüşür.Çekirdeği tek ve iri olan bir meyvedir.




Özellikle A ve C vitamini bakımından oldukça zengin bir meyve olan kayısı kanı temizler,sindirim sistemini çalıştırarak kabızlığa,hazımsızlığa,kemikleri kuvvetlendirmeye,kansızlığa,gözü güçlendirmeye,cinsel gücü artırmaya ve kanı sulandırmaya faydalıdır.Yağı ise cilt bakımında gerek nemlendirme gerekse lekeler üzerinde etkilidir.Çekirdeği parazitlere ve çeker hastalığına fayda sağlar.Ağacın reçinesi ise cinsel gücü artırır.

Çekirdeklerinin fazla tüketilmemesi gerekir fazlası kusma yapar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder