26 Kasım 2013 Salı

Kefir ve Kefirin Faydaları

Kefir Orta Asyada Kımız içeceğinin mayasıdır.Beyaz renkte küçük tanecikler halinde yumuşak ve mantara benzer.Pütürlü yumuşak ve lastik görünümlüdür.

Mide ve bağırsak yaralarına,baş ağrısına,sindirim sistemi bozukluklarına,sinir sistemi bozukluklarına,vücutta hücreleri yenilemeye,nefes darlığına ve astıma,kansere karşı korunmaya,uykusuzluğa,böbrek ve idrar yolları hastalıklarına,egzamaya,vücuda dinçlik vermeye ve verem hastalığına faydalıdır.




Sütün içinde 24 saat bekletilerek süt ayran gibi mayalı hale getirilip süzüldükten sonra ayran gibi içilir.Kendiliğinden sütün içinde büyür ve çoğalır bu şekilde kefir mayası çoğaltılır.
Kefir mayaları sütten çıkarıldıktan sonra su ile yıkandıktan sonra üremesi istenmiyorsa ağzı kapalı bir şişede suyun içinde serin yerde muhafaza edilir,uzun süre bozulmadan bu şekilde korunabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder