Kabak-Curcurbita
Ülkemizin her bölgesinde tarlalarda ve bahçelerde yetiştirilen kabağın sakız kabağı,bal kabağı ve su kabağı gibi çeşitleri vardır.Bahar aylarında sarı renkte çiçek açan kabağın meyveleri yaz aylarında olgunlaşır.Bal kabağı daha geç saonbaharda olgunlaşır.Kabağın yaprakları yeşil ve büyüktür.
Prostat ve basura çok faydalıdır.Böbrek ve mesane iltihabına,yüksek tansiyona,rahim akıntılarına,bağırsak parazitlerine,şeritlere,cinsel gücü artırmaya,nefes darlığına,ateşi düşürmeye,karaciğere ve anne sütünü artırmaya faydalıdır.
Çekirdeklerinin çiğ olarak çitlenmesi çok faydalıdır.Dolması,kızratması ve yemeği yapılan sakız kabağıdır.Bal kabağının tatlısı yapılır.Çiçeklerininde hem dolması hemde kaynatılıp suyu içildiği gibi kurutup öğüttükten sonra bala karıştırılarakta yenir.Kabak çekirdeği yağı cilt güzelliğine çok faydalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder