29 Nisan 2014 Salı

Sarımsak Ve Sarımsağın Faydaları

Sarımsak-Bulbus Allii Sativi

Sarımsak ülkemiz genelinde tarla ve bahçelerde yetişitirilir bitkinin boyu yaklaşık 25 ile 100 cm. arasında olup yaprakları tek sap üzerinde gövdeye sarılı bir şekildedir.Gövdesi beyaz yaprakları ise yeşil renktedir.Bahar aylarında beyaz renkte çiçek açar.Tazeyken yaprakları kullanılan sarımsağın asıl kullanılan kısmı olan yumrusu ise yaz sonunda olgunlaşmaktadır.Olgunlaşan bu yumrunun dışı beyaz ince bir zarla kaplıdır.Meyveler ise bu yumruda zarın iç kısmında olup dişli ve krem rengindedir.Meyveler 1-2 cm.büyüklüğünde olup dışı daha sert bir zarla kaplıdır.
Sarımsak doğal ve güçlü bir antibiyotik olup vücuttaki mikropları öldüren en güçlü bitkidir.Her derde deva olarak bilinen sarımsak binlerce yıl öncesinden beri kullanılan harika bir ilaç olup insanın sarımsağı yemesede senede bir defa tarlasından geçmesi gerekir diye atalarımız tarafından da oldukça tavsiye edilen mucize bir bitkidir.



Sarımsak genel olarak,yüksek tansiyona,vücuttaki zararlı bakteri ve mikropları öldürmeye,sindirim sistemini düzene sokmaya,kulak çınlamasına,şeker hastalığına,kıramplara,iştah açmaya,kuvvet vermeye,bağırsak parazitlerini öldürmeye,cinsel gücü artırmaya,kansere,kulak ağrılarına ve uğultularına,kan basıncını düzene koymaya,panik atağa,ateşi düşürmeye,gut hastalığına,harici çıban ve urlara,saç dökülmelerine ve saç çıkartmaya,kaşıntılara,basura,idrar yolları hastalıklarına,kolesterole,zehirli böcek sokmalarına,zehirlenmelere,adale ve kas ağrılarına,iltihaplı romatizmaya,kanı temizlemeye,akciğer hastalıklarına ve sayamayacağımız daha bir çok hastalığa faydalıdır.

Sarımsak pişirilerek yenir,çeşni olarak yemeklerde kullanılır,kaynatılıp suyu içilir,harici olarak ağrılı bölgelere,çıban ve urlara sürülür.Suyu ve yağı saçlara sürülür,özsuyundan bir iki damla kulağa damlatılır.
Fazla tüketimi tansiyonu düşürebileceği için düşük tansiyon hastalarının dikkatli kullanması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder