3 Kasım 2013 Pazar

İncir ve İncirin Faydaları Nelerdir

İncir-Fructus Caricae

Yemiş,Bardakcık ve Ballı Darı adıylada bilinen İncir Ülkemizde özellikle Ege,Akdeniz ve Güney Anadolu bölgelerimizde kendiğinden yetiştiği gibi bahçelerdede kültüre edilerek yetiştirilmektedir.Yaprakları koyu yeşil renkte büyükce geniş ve parçalıdır.Gerek yaprağı gerekse meyvesi koparıldığında sütü akar.Meyveleri yaz ortalarında olgunlaşır ve meyvesinin içi bol ve çok küşük boyutta çekirdeklidir.Ham iken yeşil renkte olan meyveleri olgunlaştıkça siyah ve sarı renk alır.




Siğillere,bağırsak tembelliğine,basura,çıbanlara,anne sütünü artırmaya,cilt güzelliğine,astım ve bronşite,cinsel gücü ve spermi artırmaya,kansızlığa,uykusuzluğa,gözü güçlendirmeye,karaciğere,kalbi rahatlatmaya ve böbrek iltihabına faydalıdır.

Meyvesi taze ve kuru olarak yenilir,reçeli,kompostosu yapılır.Sütü nasır ve siğillere damlatılarak kullanılır.Yaprağı ise lapası yapılarak basurlu ve çıbanlı bölgelere sarılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder