Kafur-Cinnamomum Camphora
Anavatanı Uzak doğu ülkeleri olan Kafur ülkemizde de Akdeniz Bölgemizde yetiştirilmektedir. Sıcak iklimleri sevmesine rağmen soğuk havayada dayanıklıdır.Yaklaşık 20-30 metre boyunda kışın yapraklarını dökmeyen bir ağaçtır.Ağacın özünden çıkarılan beyaz ve berrak renkte,yakıcı ve acı bir tadı olan reçinesi vardır.Aynı özelliklerde olan kimyasal kafurda vardır ki piyasada geneldede kimyasal olanı çoktur.Asıl kafur ise ağacından elde edilenidir.
Beyin ve sinirleri uyarmaya,kalbi kuvvetlendirmeye ve kalp ritmini düzenlemeye,ateşli hastalıklara,uyuçturucu ve alkolden kaynaklı zehirlenmelere ve alkol ve uyuşturcunun vücuttan atılmasına,zehirli böcek sokmalarına,haşereleri özellikle bitleri kovmaya,diş eti iltihabına,romatizmal ağrılara,kanamaları durdurmaya,solunum yolları zorluklarına faydalıdır.
Alkol ve ispirto ile eritilerek ağrılı bölgelere sürülür.Kaynatılarak suyu içilir,haşerelerin geleceği yerlere konulur.
NOT:SENTETİK OLANI DAHİLİ OLARAK KESİNLİKLE KULLANILMAZ..!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder