Karanfil ve Karanfilin Faydaları
Karanfil-Caryopliyllus
Karanfil tropikal iklimlerde ,Uzak Doğu,Güney Asya ve Afrika ülkelerinde yetişen 15-20 metre boylarında bir ağaçtır.Ağaç 8-10 yaşlarına gelmeden meyvesini vermez.Pembe renkte ve kokulu çiçekleri vardır.Tohumları 1-1,5 cm boyunda çivi görünümündedir.Baş kısmı tomurcuklu kuvvetli kokusu ve acımsı baharatlı bir tadı vardır.Fakat lezzetlidir.
Genel olarak karanfil,astım,bronşit,nefes
darlığı,hazımsızlık,ağız kokuları ve mide kokuları,unutkanlık hıçkırık
tutmaları,zihin yorgunlukları,bakteri kırıcı olarak antiseptik olarak ve
korkuyu gidemeye karşı kullanılmakta olup,yine metabolizma hızını
artırmadada kullanılmaktadır.Ağız kokusunu giderme ve ağrı kesici özelliği tartışılmaz.
Karanfili
alırken tazeliğine ve görüntüsüne dikkat ediniz,tomurcukları
yaklaşık3-5mm. arasında pembeye çalan kahverengi renginde
olmalı,tomurcuksuz,sade saptan oluşan tomurcukları cansız olanlardan
kaçınınız,resmini çektiğimiz bu karanfil ideal karanfildir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder