11 Kasım 2013 Pazartesi

Karanfil ve Karanfilin Faydaları

Karanfil-Caryopliyllus

Karanfil tropikal iklimlerde ,Uzak Doğu,Güney Asya ve Afrika ülkelerinde yetişen 15-20 metre boylarında bir ağaçtır.Ağaç 8-10 yaşlarına gelmeden meyvesini vermez.Pembe renkte ve kokulu çiçekleri vardır.Tohumları 1-1,5 cm boyunda çivi görünümündedir.Baş kısmı tomurcuklu kuvvetli kokusu ve acımsı baharatlı bir tadı vardır.Fakat lezzetlidir.


Genel olarak karanfil,astım,bronşit,nefes darlığı,hazımsızlık,ağız kokuları ve mide kokuları,unutkanlık hıçkırık tutmaları,zihin yorgunlukları,bakteri kırıcı olarak antiseptik olarak ve korkuyu gidemeye karşı kullanılmakta olup,yine metabolizma hızını artırmadada kullanılmaktadır.Ağız kokusunu giderme ve ağrı kesici özelliği tartışılmaz.




Karanfili alırken tazeliğine ve görüntüsüne dikkat ediniz,tomurcukları yaklaşık3-5mm. arasında pembeye çalan kahverengi renginde olmalı,tomurcuksuz,sade saptan oluşan tomurcukları cansız olanlardan kaçınınız,resmini çektiğimiz bu karanfil ideal karanfildir
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder