Ahlat(Pyrus Elaeagnifolia Pallas)
Ülkemizde her bölgede,dağlık arazilerde yabani olarak yetişen 3-5
metre boylarında bir ağaçtır.Dalları dikenli yaprakları elips şeklinde
ve koyu yeşil renktedir.İlk bahar aylarında beyaz renkte çiçekleri
açar.Meyveleri sonbaharda olgunlaşır,yuvarlak ve sert kabuklu ve
pütürlüdür.Meyvelerini olgunlaştıktan sonra yemek gerekir.
İshali kesmeye,rahim akıntı ve iltihabına,zehirli böcek sokmalarına,şekeri düşürmeye,karaciğeri beslemeye ve kuvvetlendirmeye,özellikle şeker hastalarınınn yemesinde büyük fayda sağlar.
Olgunlaşmış meyveleri yenir,kaynatılarak kompostosu yapılır,çiçekleri ve yaprakları kaynatılıp suyu içilir.
İshali kesmeye,rahim akıntı ve iltihabına,zehirli böcek sokmalarına,şekeri düşürmeye,karaciğeri beslemeye ve kuvvetlendirmeye,özellikle şeker hastalarınınn yemesinde büyük fayda sağlar.
Olgunlaşmış meyveleri yenir,kaynatılarak kompostosu yapılır,çiçekleri ve yaprakları kaynatılıp suyu içilir.
AHLAT İLE İLGİLİ VİDEO
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder