29 Ekim 2013 Salı

Hardal Ve Hardalın Faydaları

Hardal ve Tohumu(Sipanis Arvensis)
[Resim: images?q=tbn:ANd9GcSF5XTGJ5rsCdXpfHl8zCn...hP6iLI1RVQ]
Ülkemizde her bölgede yabani olarak boş arazilerde yetiştiği gibi ekilerekte tarlalarda yetiştirilen hardal halk arasında turp otu,eşek turpu manamuh ve ıstapan olarakta bilinmektedir.
Sarı ve siyah olarak iki cinsi bulunur,bahar aylarında sarı renkte çiçek açar,yaprakları tüylü yeşil renktedir.Yaprakları yenilebilen bu bitki yaz aylarında tohuma döner tohumları yuvarlak 1-2mm.çapında sarı ve siyah renktedirAcı ve yakıcı bir tadı vardır.
Bağırsak tembelliği,iştah açma,öksürük,grip,burun tıkanıklığı her türlü adale ağrıları,adet düzensizliği rahim akıntıları,böbrek ve idrar yolları enfeksiyonları ile cinsel arzuyu artırmada kullanılmaktadır.
Lapası yada yağı ağrılı bölgelere harici olarak sürülür,yaprak,çiçek ve tohumu kaynatılarak suyu içilir,tohumları öğütülerek bala karıştırıp yenilir,ayrıca zeytin yağı,sirke ve baharatlarla karıştırılarak sos halinde yenilir. 
Kara Hardal tohumu özellikle huzursuz bacak sendromuna çok faydalıdır.Sabah akşam birer çay kaşığı 30 gün boyunca düzenli olarak yenilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder