10 Ekim 2013 Perşembe

Bamyanın Faydaları Nelerdir

Bamya(Hibiscus Escelentus)
Ülkemizde her bölgede tarlalarda ekilerek yetiştirilir.Yaş ve kuru olarak kullanılan bu sebze 50-70cm.büyüklüğünde bir bitkidir.Bahar aylarında pembe ve sarı renklerde çiçek açar,temmuz ve ağustos aylarında meyveleri olgunlaşır.Meyveleri tüylüdür.En makbülü çiçek bamyadır ve Amasya bölgesinde yetişenidir.
Bağırsak tembbeliğine,kırık ve eziklere,sinirleri yatıştırmaya,vücuda rahatlık vermeye,uykusuzluğa,idrar yolları iltihabına,astıma ve balgam söktürmeye,basura iyi gelir.
Meyveleri pişirilerek yemeği yapılır.Çiçeği ve meyveleri kaynatılarak suyu içilir,lapası yapılarak harici olarak kırık ve eziklere kullanılır.Çiçeği öğütülürek bala karıştırıp yenir. 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder