12 Ekim 2013 Cumartesi

Burçak Ve Burçak Ununun Faydaları Nelerdir




Burçak-Lathyrus Sativus Halkımız tarafından Küşne,Müdürmük,Külür gibi isimleriylede bilinen burçak,ülkemizde her bölgede tarlalarda ekilerek yetiştirilen buğdaygillerden bir bitkidir.Siyah ve beyaz renkleri vardır,siyah olan daha faydalı ve makbul olanıdır.Besleyici bir gıdadır.
İdrar söktürmeye,böbrek ve idrar yolları iltihabına,vücuda dinçlik vermeye,kansızlığa,romatizmal ağrılar ve her türlü adale ağrılarına,kırık ve çatlaklara,harici urlara ve çıbanlara,diş eti çekilmelerine,bağırsak tembelliğine,anne sütünü çoğaltmaya,kilo aldırmaya,kan pıhtılaşmasına,şehveti ve cinsel gücü artırmaya iyi gelmektedir.
Lapası harici urlara,kırıklara şişliklere karşı kullanılır.Öğütülüp toz haline getirildikten sonra bala,pekmeze karıştırılarak yenilir,kaynatarak suyu içilir.Romatizmal ağrılar,bel ve boyun fıtıkları için öğütülmüş hali limon yağı ile karıştırılarak çamur kıvamına getirilir ve sorunlu bölgeye sarılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder