Ahududu((Rubus İdaeus)
Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde,orman içlerinde,dağlık
yerlerde yetiştiği gibi kültüre edilerekte yetiştirilmektedir.Yaprakları
dikenli ve çalı görünümünde olup gül giller familyasından 2-3 metre
boyundadır.Haziran ayında beyaz renkte ve açık pembe renkte çiçek
açar,sonbaharda olgunlaşan meyvaları önce yeşil daha sonra kırmızı ve
tam olarak olgunlaştığında siyah renkte olur.Meyveleri küçük çilek
görünümünde,üzeri tohumlu ve hafif ekşi bir taddadır.
Kanı temizlemeye,vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atmaya,terletmeye,kabızlığı gidermeye,vücuda dinçlik vermeye,gözü güçlendirmeye ve göz iltihabına,böbrek ve idrar yolları iltihap ve kumuna,karaciğeri beslemeye,doğum kanamalarını azaltmaya ve düşük yapmayı engellemeye,üreye,sinirleri yatıştırmaya,dişteki kireçlenmeleri engellemeye ve zeka gelişimine iyi gelir.
Meyveleri yenilir,kompostosu ,reçeli şurubu yapılır,çiçekleri ve yaprakları kaynatılarak suyu içilir.
Kanı temizlemeye,vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atmaya,terletmeye,kabızlığı gidermeye,vücuda dinçlik vermeye,gözü güçlendirmeye ve göz iltihabına,böbrek ve idrar yolları iltihap ve kumuna,karaciğeri beslemeye,doğum kanamalarını azaltmaya ve düşük yapmayı engellemeye,üreye,sinirleri yatıştırmaya,dişteki kireçlenmeleri engellemeye ve zeka gelişimine iyi gelir.
Meyveleri yenilir,kompostosu ,reçeli şurubu yapılır,çiçekleri ve yaprakları kaynatılarak suyu içilir.
AHUDUDU VİDEOSU ;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder