6 Ekim 2013 Pazar

Ahududu Ve Faydaları Nelerdir





Ahududu((Rubus İdaeus)

Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde,orman içlerinde,dağlık yerlerde yetiştiği gibi kültüre edilerekte yetiştirilmektedir.Yaprakları dikenli ve çalı görünümünde olup gül giller familyasından 2-3 metre boyundadır.Haziran ayında beyaz renkte ve açık pembe renkte çiçek açar,sonbaharda olgunlaşan meyvaları önce yeşil daha sonra kırmızı ve tam olarak olgunlaştığında siyah renkte olur.Meyveleri küçük çilek görünümünde,üzeri tohumlu ve hafif ekşi bir taddadır.
Kanı temizlemeye,vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atmaya,terletmeye,kabızlığı gidermeye,vücuda dinçlik vermeye,gözü güçlendirmeye ve göz iltihabına,böbrek ve idrar yolları iltihap ve kumuna,karaciğeri beslemeye,doğum kanamalarını azaltmaya ve düşük yapmayı engellemeye,üreye,sinirleri yatıştırmaya,dişteki kireçlenmeleri engellemeye ve zeka gelişimine iyi gelir.
Meyveleri yenilir,kompostosu ,reçeli şurubu yapılır,çiçekleri ve yaprakları kaynatılarak suyu içilir. 


AHUDUDU VİDEOSU ;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder