Gül Ve Gülün Faydaları
Gül-Rosae
Ülkemizde her bölgede kendiliğinden yetiştiği gibi kültüre edilerek bahçelerdede yetiştirilmektedir.Birçok türü ve rengi mevcuttur.Yaprakları düz ve katmerli kaygandır.Yağı için üretileni kokulu cinsidir.Kültüre edilmiş cinsinde meyve oluşmaz,yabani cinsinde ise çiçekten sonra meyvesi oluşur.
İshali kesmeye,adet kanamalarını düzene koymaya,mikrop kırıcı özelliğinden dolayı vücuttaki mikropları kırmaya,dudak ve ellerdeki çatlaklıklara,nefes darlığına,siğil ve yaraları iyileştirmeye,cilt güzelliğine ve göz hastalıklarına karşı kullanılmaktadır.
Yağı çok kıymetli olup cilt güzelliğinde ve parfüm sanayisinde kullanılır.Meyvesi,yaprağı ve çiçeği kaynatılarak suyu içilir.Şerbeti yapılır,lapası yapılarak siğil ve yaralarda kullanılır,kurutulmuş çiçekleri öğütülerek bal ve pekmeze karıştırılarak yenir.
Suyu ciltte en doğal yüz temizleyici tonik olarak kullanılır.Yağının ve suyunun yüzde sıkılaştırıcı özelliğide vardır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder