14 Ekim 2013 Pazartesi

Çuha Çiçeği Nedir Kadınlar Üzerindeki Faydaları

Çuha Çiçeği-Primulae Veris
[Resim: 541056_416607688356023_116293775054084_1...6751_n.jpg]
Genellikle doğu anadolu,kuzey karadeniz ve doğu karadeniz bölgelerimizde orman içlerinde kendiliğinden yetişen bu bitki kültüre edilerekte yetiştirilmekte olup hal arasında ağda çiçeği,tulya çiçeği,gelin gülü,felç otu ve su çiçeği olarakta bilinmektedir.15-30 CM.ARASINDA BOYU OLUP YAPRAKLARI YEŞİL TÜYLÜDÜR.BAHAR AYLARINDA ÇİÇEK AÇAR ÇİÇEKLERİ ÇEŞİTLİ RENKLERDE VE GÜLE BENZER.SOĞUK İKLİMİ SEVEN BU BİTKİNİN YAPRAKLARI MARULA BENZER DAMARLIDIR.
İdrar yolları enfeksiyonları,balgam söktürmeye,nefes darlığına ve astım broşite,uykusuzluğa,sinirleri yatıştırmaya,baş ağrılarına,menapoz ve adet dönemi sıkıntılarına,yağı cilt güzelliğine,kabızlığı gidermeye,romatizma,siyatik ve adale ağrılarına,zatürre ve anjine,vücudu ısıtmaya ve kalbi güçlendirmeye kullanılmaktadır.
Kökleri ve çiçekleri kaynatılıp suyu içilir.Kurutulup öğütüldükten sonra bala pekmeze karıştırılıp yenilir.Lapası harici yaralara kullanılır.Çiçekleri ilk bahar aylarında toplanıp gölgede kurutulmalıdır.
[Resim: Primula%20Veris.jpg]

Çuha çiçeği diye şalba otunu çok satan vardır alırken dikkat ediniz kurusuda yukardaki resimdekidir.Şalba ile çuha çiçeği çok farklıdır,aynı etkiye sahip değillerdir.

YABANİ ÇUHA ÇİÇEĞİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder