14 Ekim 2013 Pazartesi

Çakşır Otu Ve Çakşır Kökünün Faydaları

Çakşır Otu-Ferula
[Resim: attachment.php?aid=115]

Ülkemizin her bölgesinde yabani olarak yetişen boyu1-2 metre,yaprakları etli ve parçalı olasn kökleri toprağın 15-20cm.altında ve saçaklı yumuşak 20-30 cm.büyüklüyünde çovene benzeyen fakat daha kalın ve lifli,bahar aylarında şemsiye şeklinde sarı çiçekleri olan bir bitkidir.
Cinsel gücü artırmaya,vücuda dinçlik ve kuvvet vermeye,meniyi çoğaltmaya,mesane hastalıklarına,rahim tıkanıklıklarına,adet söktürmeye,böbrek iltihabı ve kumuna,vücuttaki yaralara ve adale ağrılarına,diş ağrısına karşı kullanılır.
Taze yaprakları ile yemeği yapılır,yaprakları taze olarak yenilir,köklerinin sütü alınarak kullanılır,kaynatılarak suyu içilir.Öğütülüp bala karıştırılarak yenilir.Köklerinin sütü çıkarılıp harici yaralara sürülür,diş ağrısı için kullanılır. 
Çakşır Kökü :
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder