28 Ekim 2013 Pazartesi

Greyfurt Ve Faydaları

Greyfurt-Citrus Grandis

Halk arasında Altın Top ve Kız Memesi olarakta bilinen Greyfurt Ülkemizde Akdeniz,Ege ve Güney Anadolu bölgelerimizde bahçelerde yetişitirilir.Yaz kış yapraklarınız dökmeyen bu ağacın çiçekleri beyaz ve kendine has güzel bir kokusu vardır.Meyvesi portakaldan daha büyük,daha yucarlak ve kabuğu daha incedir.Buruk bir tadı olan meyvesinin iç rengi sarı ve turuncu renktedir.Sulu ve lifli bir meyvedir.

Grip,soğuk algınlığı,idrar söktürme,kanı temizleme,bedensel ve zihinsel yorgunluklara,nefes darlığına,kan şekerini düşürmeye,vücuttaki yağları eritmeye,tok tutmaya,vücuttan toksinleri atmaya,felç hastalığına faydalıdır.Terletici özelliğide olan bu meyvenin antibiyotiklerle birlikte tüketilmesi tavsiye edilmez.




Taze meyveleri yanilir,suyu sıkılıpiçilir.Yaprakları ve çiçekleri kaynatılarak suyu içilir.Çiçekleri kurutulup öğütüldükten sonra bala pekmeze karıştırılarak yenir.

Greyfurt yağı harici olarak selülit sorunlarında kullanıldığı gibi yağının çok önemli bir özelliği daha vardır.YAĞINDAN YEMEKLERDEN 15-20 DAKİKA ÖNCE KOKLANDIĞINDA İŞTAHI KIRAR VE TOKLUK HİSSİ UYANDIRIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder