10 Ekim 2013 Perşembe

Bit Otu (Entele)Nedir Faydalımıdır Zararlımıdır

Bit Otu-Entele Otu(Semen Sabadillae)
Halk arasında bit otu,entele otu,mezevek,papaz otu ve hazeran olarakta bilinen bu bitkinin iki cinsi vardır.Birincisi,Akdeniz ve Ege bölgelerimizde yabani olarak yetişen boyu 1-2 metre uzunluğunda mayıs ve haziran aylarında koyu mavi ve mor renkte çiçek açan,yaz sonunda 2-3mm.büyüklüğünde tohumları olan tohumları sivri ve parlak renkte olan çok yıllık bir bitkidir.
İkinci cinsi,ülkemizde yetişmez vatanı latin amerikadır.Sarı renkte çiçek açar,tohumu 3-4mm.dir.Her ikibitkininde özellikleri aynıdır.Tadı acıdır,genze kaçtığında hapşırtan zehirli tohumları vardır.
Romatizma ve adale ağrılarında,haşerelere karşı kullanılır.
Tohumu dövülüp badem yağı,zeytinyağı ve bazı bitki yağlarıyla karıştırılır saça sürülür,elma sirkesi ve suyla kaynatılıp saça sürülür.
NOT:BU BİTKİ ÖLDÜRÜCÜ ZEHRE SAHİPTİR,KESİNLİKLE DAHİLİ OLARAK KULLANIULMAZ.SAÇ İÇİNDE UZAMANINA DANIŞARAK VE GRAMAJI AYARLANARAK KULLANILIR!!!GÖZE VE DUDAKLARA TEMAS KESİNLİKLE OLMAMALIDIR.!!! 
 
Bu bitki kesinlikle ne saçta nede başka bir sorunda kullanmanızı tavsiye etmiyorm. Saçtaki uzatma işide bana sorarsanız şehir efsanesinden başka bişey değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder